18.12.2006
Elle
Dintre toate locurile unde scriu şi am scris - şi, slavă Domnului, nu pot să mă plîng că nu am scris în toate locurile care contează... -, cel mai cool mi se pare scrisul la Elle!

Acuma, să nu credeţi că vă perii pentru că "aşa se face" cînd vine vorba, ţanc, de o aniversare: chiar aşa stau lucrurile. Elle este un brand internaţional (ia uite ce chestii originale pot să scot!) şi, ca atare, atunci cînd - afară fiind - spun că scriu "pentru Elle", mi se umple gura şi-mi cresc muşchii de mîndrie.




Pot să vă şi povestesc o întîmplare - cumva neplăcută, dar cu "happy end": eram la Paris şi m-am dus la Centrul Pompidou să vizitez o expoziţie. Ştiam (pentru că mai făcusem chestia asta de nenumărate ori) că nu e nici o problemă să intru pe baza legitimaţiei de la Elle... Numai că, de data aia, am dat peste o capsomană care s-a uitat lung la legitimaţie, a întors-o pe toate părţile, după care mi-a înapoiat-o cu un surîs perfid, spunîndu-mi că e "expirată". Nu, nu e!, i-am silabisit eu enervat, explicîndu-i că data la care se referă nu este "scadenţa" legitimaţiei, ci doar anul în care a fost emisă. Pas de te-nţelege cu toanta! Am fost nevoit să mă duc la mai-marele său, care a-nţeles imediat că legitimaţia e OK... Întorcîndu-mă la toantă şi fluturîndu-i victorios legitimaţia - validată de superiorul său -, numai ce-o aud că zice: "Da' ce, acum există Elle şi în ţările astea!?" M-am oprit, am tras adînc aer în piept şi i-am zis aşa: "Da, stimată doamnă, există Elle şi, cum spuneţi dvs., în ţările astea, lucru care ar trebui să vă facă plăcere - sau, în orice caz, să vă umple de mîndrie. Din nefericire pentru dvs., nici în ţările astea dvs. n-aţi ajunge să lucraţi la o revistă ca Elle: în cel mai bun caz, aţi rupe bilete într-un muzeu memorial!"

Vă jur că exact asta i-am spus.



Urările mele pentru Elle sînt în e-felicitatea alăturată. Ce vroiam să vă mai spun... Ah, da: că iniţiala unuia dintre prenumele mele (Leo) se pronunţă chiar "Elle". Sînt, cum s-ar zice, onorat: nu-i de colea să ai un ditamai brandul într-o simplă iniţială! Promit să-l port cu demnitate.

Şi cu drag.

Al vostru
Alex "L" Şerban

Publicitate

Sus