Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Eseu  Sageata  carnetzELLE

Elle


Alex. Leo Şerban

18.12.2006
Elle
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
Dintre toate locurile unde scriu şi am scris - şi, slavă Domnului, nu pot să mă plîng că nu am scris în toate locurile care contează... -, cel mai cool mi se pare scrisul la Elle!

Acuma, să nu credeţi că vă perii pentru că "aşa se face" cînd vine vorba, ţanc, de o aniversare: chiar aşa stau lucrurile. Elle este un brand internaţional (ia uite ce chestii originale pot să scot!) şi, ca atare, atunci cînd - afară fiind - spun că scriu "pentru Elle", mi se umple gura şi-mi cresc muşchii de mîndrie.
Pot să vă şi povestesc o întîmplare - cumva neplăcută, dar cu "happy end": eram la Paris şi m-am dus la Centrul Pompidou să vizitez o expoziţie. Ştiam (pentru că mai făcusem chestia asta de nenumărate ori) că nu e nici o problemă să intru pe baza legitimaţiei de la Elle... Numai că, de data aia, am dat peste o capsomană care s-a uitat lung la legitimaţie, a întors-o pe toate părţile, după care mi-a înapoiat-o cu un surîs perfid, spunîndu-mi că e "expirată". Nu, nu e!, i-am silabisit eu enervat, explicîndu-i că data la care se referă nu este "scadenţa" legitimaţiei, ci doar anul în care a fost emisă. Pas de te-nţelege cu toanta! Am fost nevoit să mă duc la mai-marele său, care a-nţeles imediat că legitimaţia e OK... Întorcîndu-mă la toantă şi fluturîndu-i victorios legitimaţia - validată de superiorul său -, numai ce-o aud că zice: "Da' ce, acum există Elle şi în ţările astea!?" M-am oprit, am tras adînc aer în piept şi i-am zis aşa: "Da, stimată doamnă, există Elle şi, cum spuneţi dvs., în ţările astea, lucru care ar trebui să vă facă plăcere - sau, în orice caz, să vă umple de mîndrie. Din nefericire pentru dvs., nici în ţările astea dvs. n-aţi ajunge să lucraţi la o revistă ca Elle: în cel mai bun caz, aţi rupe bilete într-un muzeu memorial!"

Vă jur că exact asta i-am spus.Urările mele pentru Elle sînt în e-felicitatea alăturată. Ce vroiam să vă mai spun... Ah, da: că iniţiala unuia dintre prenumele mele (Leo) se pronunţă chiar "Elle". Sînt, cum s-ar zice, onorat: nu-i de colea să ai un ditamai brandul într-o simplă iniţială! Promit să-l port cu demnitate.

Şi cu drag.

Al vostru
Alex "L" Şerban

Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică


Spacer Spacer