19.12.2006
Ştii, în principiu, cât de mult ţii la cineva. De fapt doar crezi că ştii. Căci nu ştii cu adevărat decât când existeţa acelui/ei cineva e pusă, sau afli că fusese pusă, mai mult sau mai puţin, în discuţie. Şi vai de cei ai căror apropiaţi, pe care-i luaseră până atunci drept un soi de... parteneri de maşină de poliţie americană a anilor 80, chiar pleacă... puţin... E mai dureros decât o operaţie de separare de siamezi... fără anestezie. Doamne feri să li se întâmple aşa ceva duşmanilor tăi. Prietenii... de aia sunt prieteni. Ca să împărtăşească cu tine senzaţia de gol, de furie, de revoltă şi de... convertire a unei mici doze de carne în marmură eloxată

Citeam din povestea de Crăciun scrisă de o prietenă:

Moş Crăciun există. El nu apare şi nu se manifestă aşa cum întelegeţi voi că ar trebui s-o facă. Transformările materiale interdimensionale sunt complicate şi de multe ori inutile din punct de vedere universal. Totul se poate rezolva mult mai simplu.

În fiecare an, Moş Crăciun vine. El aranjează şi dirijează evenimentele astfel încât părinţii sunt capabili să ofere copiilor, exact ceea ce ei au nevoie, în evoluţia lor, pentru acel moment.

Indiferent câte probleme sunt... financiare sau de altă natură, Moş Crăciun dirijează Energia astfel încât fiecare copil şi adult să primească ceea ce a cerut
."

Graţie humorului acut al acelui înger păzitor al meu, pe care eu mă amuz să-l numesc dispecer personal, citeam şi corectam pasajul de mai sus, înzestrându-l cu diacritice, când Moş Crăciun cel bun mi-a adus vestea că cineva drag a trecut pe lângă ceea ce Moş Crăciun cel rău încercase a-i meni. Şi a învins.

Ameţit de veste, ceea ce mă deosebeşte întrucâtva de prietenul meu Mr. Data, personajul lui Gene Roddenberry, nu prietenul ce poartă cu onor această poreclă, îmi spun că nu există coincidenţe şi că îngerul-dispecer vrea să-mi comunice un mesaj prin această sincronizare... dirijată.

Mesajul e multiplu. Poate voi îmbătrâni decodându-i firele împletite, poate nu voi apuca, logic ar fi ca nici el să nu ştie, aici şi acum. Primul sens îmi pare, însă, evident:

Există un mod de a citi străvechea zicală carpe diem la care prea puţini gânditu-s-au până acum: Bucură-te de prieteni din toată puterea sufletului, oriunde s-ar afla. Şi nu te sfii să recunoşti gradul de fuziune cu fiinţele lor.

0 comentarii

Publicitate

Sus