18.07.2023
Monica Bologa
Am născut-o într-o noapte de joi pe la doi. Mi-au trebuit câțiva ani, niște experiențe trăite, un pic de maturitate până să simt că e timpul oportun. Dar, în acea noapte de joi, sensul a început să prindă contur. O responsabilitate imensă în care mi-am dedicat timp și trăiri. Creștea frumos, zi după zi. Când a sosit vremea să o dau lumii, ai venit tu, atotștiutorul, și mi-ai spus că am eșuat, că mai am de învățat, că sunt o amatoare. Mi-am luat povestea între palme și am distrus-o, filă cu filă.

Alex Caragian
Criminalul a declarat că, citez, două puncte. Așa, mai departe c-am citit declarația; apoi? Apoi și-a pus șapca și a plecat să-și ia un meniu. De ce? De pui. Nu, de ce a plecat? Îi era foame. Nu înțelegi, vreau detalii ca să interpretez justificarea sa, modul de gândire; mă refer ce a făcut după crimă? S-a urcat în mașina victimei și a plecat la fast-food. Teribil. Da, se pare că era un trafic teribil. Însă mai teribil este ce a comandat de mâncare. Puiul? Pentru el și încă unul pentru fiul său.

Dan Banu
Femeia avea ochii închiși. Fluturele ce-i crescuse pe buze scutură de trei ori din aripi. Bărbatul, strecurat prin gândurile femeii ca prin apa unei cascade, căta poteca spre pădure. Privirea dinăuntru a femeii îl urmări. Ca pasul cerbului era mersul bărbatului. La fel și mândria. Fluturele scutură iarăși aripile. Apoi auzi glasul bărbatului și râsete. Ielele, gândi și se răsuci pe o parte. Bărbatul se răsturnă ca o jucărie într-un borcan. Râsetele nu încetară. Deschise ochii. Fluturele zburase.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus