29.11.2023
George Dometi
Rarele publicații în care mai apăream aminteau vag despre munca pe care am făcut-o de-a lungul anilor. Au existat multe semne de întrebare despre inactivitatea mea din ultimul an. Dispariția mea de pe primele pagini ale internetului, ziarelor sau micilor ecrane a tulburat, dar am făcut multe persoane fericite, care au răsuflat ușurate. Unii au crezut că am murit sau că am abandonat când am văzut că nu sunt de găsit. Vă asigur că faptele mele nu au încetat. Dovada? Cadavrele astea în putrefacție.

Ana Maria Dobre-Nir
Nu mi-aș dori să-mi amintesc anul ăsta așa, ca sfârșitul nostru, al omenirii. Ca să fiu sinceră, vreau să-mi pese doar de noi. Nu mai vreau știri, vreau să facem dragoste zilnic. Vreau chiar să mă bucur de mine, să mă retrag o vreme într-un templul Shaolin. Nu mă interesează să renovăm casa sau să luăm o altă mașină. E absolut inutil. Îți jur, chiar nu-mi pasă. Efectiv vreau să nu mă lege nimic de locul ăsta. Mă rog, în afara ta și-a celorlalți la care țin. Înțelegi ce spun? M-am săturat. Gata. Spune și tu ceva.

Dan Banu
Ieșiră ținându-se de mână din gura flămândă a junglei ce aproape-i înghițise. Trecuseră împreună prin multe, zile, luni, ani, nu știuse a le ține șirul. Poteca coti brusc și ajunseră într-un loc în care Pământul se curba, adâncindu-se într-un abis. Ce e aici? Capătul lumii. Și acum ce facem? Eu am să plec o vreme. Cât? Voi lipsi un an, poate mai mult. Te întorci? Cu siguranță. Și cum o să te recunosc, ai să arăți ca acum? Nu, voi fi pasăre. Te voi găsi eu, șopti el și se lăsă să lunece-n neguri.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În noiembrie 2023, grupul are 12.090 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus