31.03.2024
Monica Bologa
Mi-am făcut manichiura, pedichiura, m-am coafat, machiat, epilat, m-am îmbrăcat cu rochia cumpărată special pentru întâlnire, chiloți noi, dresuri noi, sutien nou nouț. Am ieșit cu o oră mai repede din casă. La fix eram la el în cartier. Nu găsesc hârtia pe care mi-a scris cu pixul adresa. Răscolesc toată geanta, nu e nicăieri. Și n-am nici numărul lui de telefon. Cum stăteam eu așa dezorientată-n drum, m-am gândit că, dacă tot sunt aranjată, coafată, epilată, ce-ar fi să-i fac o vizită scurtă lui Costel?

Marian Bircea
Femeie, ce-i cu ăsta? Spune, ce-i cu el aici, când eu am lipsit de-acasă doi ani bătuți pe muchie? Nu-i nimic, nu te mai agita, că nu-i mare bai. Mă plimbam și eu prin fața casei și din albastru cerului a aterizat o barză, cu copilul ăsta negru scrum din cauza soarelui. A zis barza să-l țin puțin că e obosită și trebuie să se întoarcă la bază după indicații. Și mi l-a pus în brațe, a plecat și la copil i-a spus, mă stai cuminte cu tanti, că ți-am pierdut adresa. Iar mie mi-a zis că se întoarce imediat. Și-o aștept.

Alex Caragian
Când am cumpărat casa, am comandat și un gard viu în fundul grădinii, cu poartă disimulată către o lume fantastică. Aveau doar pe verde crud în stoc. Băiatul ce l-a plantat a fost cumsecade, a dispărut înainte să-l plătesc. Gardul crește într-o zi cât altul în aceeași perioadă de timp, dar mai cu viață. E atât de viu că luăm masa-mpreună pe terasă. Un singur defect îi pot reproșa, libidoul vegan. Iubește plantele. Și gazonul crește perpendicular. Ieri își lungea gâtul după niște rădăcini de nor.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În martie 2024, grupul are 12.800 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus