01.04.2024
Răzvan Drăgoi
A fost o zi ploioasă, la început. Apoi a răsărit, timid, soarele. Era de un roșu temător, printre rămășițele norilor. Aburul cafelei îmi trimitea un început de orgasm nazal și dispoziția mi se schimba pe măsură ce sorbeam din lichidul magic. A fost o zi ploioasă, la început. Apoi a răsărit, timid, soarele. Era de un roșu temător, printre rămășițele norilor. Aburul cafelei îmi trimitea un început de orgasm nazal și dispoziția mi se schimba pe măsură ce sorbeam din lichidul magic. Iar 2 februarie?

Vero Anttheia Teodoru
Curentul electric îi străbătu corpul și într-o clipă se trezi în beznă, aruncat la câțiva metri de stâlpul pe care lucra. L-au dus la spital mai mult mort decât viu. E tânăr, va scăpa cu viață, ochii însă îi sunt arși. E o minune că n-a murit. Nimeni n-a vrut să-l opereze în afară de ea. Mâine avem o nouă cârtiță, așa îi numea pe cei orbi complet. A câta? Nu știu, le-am pierdut numărul. E un caz special, are doar 34 de ani. Și-a așezat microscopul și a dăruit lumină cum făcuse de nenumărate ori.

Laura Stanciu
Nutria se uită în luciul apei. N-am nimic între dinți. Arăt foarte bine. Despre aparat dentar nici nu se pune problema. Zâmbetul meu e marcă înregistrată. Ieși din râu și își puse o eșarfă de in și o coroniță cu păpădii. Era pregătită pentru ziua cârtiței. I-am zis să iasă la mal, să-i dau cadoul. E ea antisocială, dar mie îmi inspiră milă. Să n-aibă ea o oglindă. La mulți ani, micuțo. Ți-am adus niște suplimente cu vitamina D, iar de la soțul meu, care a traversat râul, niște râme și melci BIO.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În aprilie 2024, grupul are 12.860 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus