01.04.2024
Vlad Mușat
Familia și cei mai buni prieteni au fost prezenți la ziua mea. Am primit multe cadouri. După ce am mâncat tortul, am ieșit la fotbal. România vs. Argentina, stadionul Petrolului Băicoi, 1994. Am tras paiul mai lung, așa că fac parte din echipa României. Soarele ne-a obligat să purtăm șepci (cu cozorocul la spate). Tribunele păreau pline cu suporteri, în realitate erau rândunicile reîntoarse la cuibul din colțul tribunei. Mirosul ierbii și bucuria jocului. Când pământul îmi fuge de sub picioare, evadez în acea zi.

Miruna Marin
Scutec vechi. Un șervețel. Scutec nou. Joacă pe burtică. Joacă pe spate. Perna de alăptat. 15 minute stângul. 17 minute dreptul. Râgâit. Schimbat salopeta. Legănat pe muzică. Ce bine că ești. Somn. Scutec vechi. 100 de șervețele. Scutec nou. Schimbat body, salopetă, șosete. Joacă pe spate. Joacă pe burtică. Perna de alăptat. 10 minute dreptul. 15 minute stângul. Râgâit. Legănat pe muzică. Scutec vechi. Două șervețele. Scutec nou. Joacă pe spate. Zâmbet. Zâmbet. Zâmbet. Va fi o primăvară însorită.

Paul Dârvariu
Facem un remake după filmul ăla cu Bill Murray. Noaptea cârtiței se va numi. Scenariul l-a scris Paul nu știu mai cum, că numele astea românești nu prea le rețin. Personajul principal e inginer. El trebuie să rezolve o pană de curent în oraș, dar între timp o rezolvă și pe patroana hotelului, într-o scenă hot de 15 minute. Filmul va fi low budget, căci scenaristul și interpretul rolului principal nu au pretenții exagerate, iar rolul cârtiței este jucat de o pisică neagră. Oricum, e întuneric și nu se observă.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În aprilie 2024, grupul are 12.860 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus