12.06.2024
Eusebiu Cristian Toma
Ok, imediat plecăm. Auzi, Crezi că bluzița asta se asortează cu culorile echipei noastre? Hmm, mai bine s-o schimb. Of, grăbit mai ești. Nu vezi cum îmi stă părul? Nu pot să mă duc așa printre oamenii ăia. Ho, nu mai ofta că imediat sunt gata. Stai să-mi iau și o păturică, dacă mi se face frig. Știi la ce mă gândeam? Hai să luăm o minge de a ta, dacă li se sparge a lor, sau niște apă, poate li se face sete. Cum adică au acolo. Lasă că nu se știe niciodată. Ce? Cum adică s-a terminat. Nici n-am apucat să mă încalț.

Iulia Biro
Meciul de azi s-a dovedit mai bun decât orice film care a rulat la Căminul Cultural vreodată. Primo, pe stadion, cum îi zice primarul, totul a fost colorat, de la costumele jucătorilor la îndemnurile strigate de pe margine. Secundo, la pauză, DJ Tractor a băgat un mix de refrene din telenovele și manele, cântau jucătorii și publicul de a trebuit lungită pauza. Tertio, fundașul Ion i-a tras un pumn în nas portarului Gicu, i-a dat șortul jos și l-a fugărit pe tot terenul, urlând să-i lase în pace nevasta, că-i taie p

Cristian Palade
nu e ca-n curtea școlii, unde suprafața e de beton și fiecare cădere îți aduce vânătăi, contuzii, julituri, fisuri; nu ai tribune și nici spectatori; regulamentul e haotic și uneori se mai lasă și cu bătaie; meciurile se termină, fie seara târziu, fie când te cheamă părinții în casă; și, cireașa de pe tort, nu câștigi absolut nici un ban. Pe stadion ai iarbă moale, regulament ca la carte și spectatori; pe deasupra mai ești și faimos, iar banul e ban. Ah, Doamne, ce dor mi-e de curtea școlii cu juliturile ei cu tot.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iunie 2024, grupul are 13.100 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus