15.06.2024
Germania 5 (Wirtz 10' / J. Musiala 19' / K. Havertz 45+1' (P) / N. Füllkrug 68' / E. Can 90+3') / Scoția 1 (A. Rüdiger 87' (AG))

Ce ar zice suporterul neamț Florian Jianü:
Atât de simpatici erau în drumul spre Allianz Arena, amestecându-se printre noi la terase, turnând în ei litri de bere, ștergându-și spuma ce le cădea din halbe pe bărbi, încât m-am bucurat când a ratat Florian în minutul 2. După festivitatea de deschidere (cred că le-a plăcut mult și scoțienilor, nu a costat mult, sunt sigur!) la care, dacă venea și Diana Ross, am fi simțit că suntem pe Chicago's Soldier's Field și că începe din nou mondialul american, păreau că au 1-0 de la imn. Mai cântă cineva imnul ca scoțienii? Meine mutter, aproape-mi venea să urlu Scotland, Scotland, über alles!.
Spuneam că m-am bucurat când puștiul Wirtz l-a cruțat pe Angus Gan, dar m-am bucurat tare și când a deschis balul în minutul 10.
Cam prin minutul 11 am rămas blocat privindu-l pe Kroos la mijlocul terenului. Clipea rar și se uita cu ochi de chirurg numai în față. Mă întreb la ce s-a gândit sau dacă se gândește la ceva când pasează, pasează, pasează...
În minutul 75 mi-am amintit cum am rușinat Brazilia la ea acasă și iarăși mi-a părut rău de scoțieni. Cred că și lui Rüdiger.
Voi bea zeci de litri de bere și voi număra pasele chirurgului Kross până în finală. Și, după finală, voi bea un whisky ieftin în cinstea scoțienilor. Nimeni nu-și cântă imnul mai frumos decât o fac ei!

Ce ar zice scoțianul C.D. McVieru:
După o ceremonie de deschidere care te făcea să suspini după anii 2000, au apărut nemții cu niște tricouri care te făceau să suspini după '90. Am fost sigur că scoatem un rezultat mare când am văzut privirea concentrată a căpitanului nostru, Robo (Andy Robertson). Și așa a fost. Mare a fost rezultatul. Dar ce să faci cu Angus Gunn în poartă care e obișnuit cu Championship-ul din Anglia, care oricum este ca nivel peste prima ligă Scoțiană. O linie de fund visătoare, care din minutul 20 făcea planul cum câștigăm meciul următor, la mijloc Robertson ce a încercat să ne țină pe linia de plutire, că ceilalți erau plecați după niște gheață și două pachete de țigări. Dar nu a avut ce să facă în fața ciutanilor din atacul nemțesc. Pretenții erau și de la Scott McTominay, dar jocul lui de aseară a fost ca cel al lui Manchester United din sezonul trecut. În momentele de atac ale noastre (scurte și rare) cel care ar putea să ia notă de trecere și să scape de corigență ar fi Ryan Christie. Che Adams a încercat, dar să îi anunțe cineva pe ai noștri că băiatul are 175cm. Degeaba îi dai minge lungă la bătaie. Că îl papă namilele alea din defensiva Germaniei ca pe un mettwurst după două beri.
Știu că râde lumea de noi că suntem zgârciți. Eu prefer să zic chibzuiți. Cui nu-i convine să nu dea nimic și să ia 5? Indiferent despre ce e vorba. Că și cu golul nostru, tot neamțul a făcut cinste.

0 comentarii

Publicitate

Sus