17.06.2024
Pe toată perioada Euro 2024, ne vedem în scris, în fiecare zi, uneori de două ori pe zi, până la finala de pe 14 iulie 2024. Luăm la disecat grupele, ne dăm cu părerea despre tot ce mișcă și comentăm fiecare meci în parte.

Eu sunt Florin Jianu și astăzi am răspuns la:
a. Cum vezi Grupa D?
b. Cine câștigă grupa D și de ce?
c. Care e jucătorul decisiv al fiecărei echipe și pe ce tineri suntem cu ochii?

a. Dacă Europeanul acestei veri ar fi avut doar grupele A, C, D, E și F, aș fi văzut grupa aceasta că fiind cea mai interesantă. Are atâtea certitudini și ascunde atâtea mistere D-ul încât uiți și de bere și de popcorn, uiți și de lingușeala pe care trebuie să o aplici dimineața soției pentru a-ți câștiga liniștea după-amiezii și a serii fotbalistice.
Austria are în spate refuzul lui Rangnick pentru Bayern. Trebuie onorat, este un motiv suficient pentru a muri pe teren pentru tătucul tău de pe bancă.
Dacă nu aș detesta clișeele aș scrie acum ceva despre cântecul suveran al cocoșului galic. Le detest și voi scrie simplu: Franța va câștiga la pas această grupă, Țările de Jos ar putea să se claseze mai sus doar cu ajutorul magiei, oricât de motivați ar fi portocalii, oricât sânge tânăr ar pompa în venele lui Frimpong, Brobbey sau Verbruggen.
Polonia înseamnă în vara aceasta doar Lewandowski și moștenirea pe care vrea el să o lase. Să vedem și ce poate lăsa. Eu sunt sigur că jocul echipei trecute prin baraj pentru a ajunge în Germania este construit pentru Robert.

b. Franța va câștiga grupa pentru că nimeni nu poate să o încurce fără ajutor divin, iar Dumnezeu este supărat pe fotbal după ce ultimul mondial a fost stabilit a se juca în Qatar, mai spre Crăciun. Decizie strigătoare la cer, evident a deranjat.

c. Polonia înseamnă Lewa, am scris deja, francezii vor fi duși sus de tot de Mbappe (nu poți alege un alt jucător decisiv din echipele în care joacă și el), Xavi Simons poate deveni legendar acum sau poate aștepta, precum belgianul Lukaku primele semne de reumatism pentru a încerca, Marcel Sabitzer se va simți ca acasă pe arenele acestui European.
Îmi e teamă să aleg tineri pe care să stăm cu ochii, teamă că se va râde de mine, stau cu ochii pe Markovic de la Universitatea Craiova de peste șapte ani.:)
L-aș urmări însă cu atenție pe olandezul Simons care, deși nu mai este o surpriză, poate încă uimi.

0 comentarii

Publicitate

Sus