18.06.2024
Primele trei zile de la Euro nu am pierdut niciun meci și fix meciul România-Ucraina nu am reușit să-l văd, am fost la serviciu.

Duminică seara (16 iunie 2024) am văzut meciurile la o terasă din cartier unde se țin și concerte rock. Pe masă era un anunț - "dacă ghiciți rezultatul unui meci, aveți reducere 15% din nota de plată". Am scris fiecare pe un bilețel pronosticul. Adrian și Gabi au mers pe 1-0 Ucraina -România, Ady 3-0 pentru Ucraina și eu 3-0 pentru România.

Azi, în timp ce făceam o electromiografie unei paciente, îmi bingănește telefonul "1-0, a dat Stanciu". Îi povestesc pacientei despre evoluția naționalei. Continui să analizez vitezele de conducere ale nervilor periferici și iar aud telefonul. Mă abțin să mă uit. Când, după alte patru minute, se aude iar telefonul, nu mai rezist: "2-0, minutul 53, Marin, 3-0 minutul 57, Drăguș". Să vezi că am ghicit rezultatul, îmi trece prin minte, mergem să bem cu reducere.

Ultimul pacient nu se prezintă, așa că anunț gașca că am făcut rezervare la aceeași terasă să ne luăm premiul și să urmărim Belgia-Slovacia.

Pe drum spre terasă îl întreb pe Adrian dacă a fost un meci frumos.
- Chiar a fost un meci frumos. Au jucat cu inimă.
- Ucraina a fost chiar așa de varză?
- Nu, noi am fost buni. La primul gol a greșit portarul lor degajarea, a recuperat unul de-al nostru, i-a pasat lui Stanciu care a șutat fără preluare.
- Și celelalte două goluri? Am văzut că au fost unul după altul.
- E prea complicat să-ți povestesc, mai bine te uiți tu în reluare. Am avut și puțin noroc, a fost un duel, mingea a ajuns la Marin care a tras direct la poartă și portarul a văzut mingea târziu. Iar cel de-al treilea gol s-a înscris după un corner. Mingea a ajuns în partea dreaptă a careului la Man, s-a făcut că trage cu stângul și a centrat cu dreptul la Drăguș care a înscris simplu cu latul.

La terasă ne-am întâlnit cu prietenii noștri.
- Nu a mai jucat România așa de ani de zile, a arătat ca o echipă. Ucraina a avut un singur șut la poartă, spune Ady.
- M-a impresionat Edy când un reporter a comparat echipa cu Generația de Aur și el a spus că ar vrea să fie cunoscută ca Generația de Suflet.

A fost înălțător corul suporterilor români din minutul 85 care a cântat imnul României. Niciodată până acum nu am mai auzit așa ceva. Mi-a amintit de Liverpool și al lor You'll Never Walk Alone.

Când a venit momentul să achităm consumația, bilețelul buclucaș era de negăsit, mai ceva ca în Două lozuri. Cu toate astea, barmanul și-a ținut promisiunea și ne-a acordat reducerea, bombănind, "data viitoare o să le închid în seif".

0 comentarii

Publicitate

Sus