20.06.2024
Turcia 3 (M. Müldür 25' / A. Güler 65' / K. Aktürkoğlu 90+7') - Georgia 1 (G. Mikautadze 32')

Ce ar spune înfrântul Jianushvilli
Kaladze, Ketsbaia, Arveladze... povești georgiene.
Suntem și noi o națiune nostalgică din punct de vedere fotbalistic, dar în vara aceasta am venit în Germania cu Kvaratskhelia.
Pentru că numele lui este atât de greu de pronunțat de italieni, i-au spus Kvaradona și Kvaradona este speranța noastră de astăzi și de mâine.
Cred că am fi putut câștiga meciul cu turcii, drept era să luăm măcar un punct în ploaia torențială de la Dortmund.
Turcii, mânați în luptă de Montella, au început furibund, cum ne așteptam, iar primul suspin a venit în minutul 25, după voleul imparabil al lui Mert Müldür de la Fenerbahce. Sunt sigur că Mourinho a ridicat o sprânceană.
Fremăta superbul stadion în timp ce Arda Güler și Hakan Çalhanouglu zburdau pe teren. A înscris Yildiz dar nu am mai suspinat pentru că analiza VAR a păstrat scorul nemodificat.
Mikautadze a egalat în minutul 31, turcii s-au domolit și repriza a doua părea a fi una de foc.
Arda Güler are 19 ani și joacă la Real Madrid. La primul lui european nu a impresionat până în minutul 65 când a aruncat în aer tribuna cu turci. 117 km/ h de la 26 metri și golul românului Stanciu avea concurență.
În ultimele minute georgienii mei, biciuiți de Kvaratskhrelia din teren și de Sagnol de pe banca tehnică, au încercat să egaleze dar nu au reușit nici măcar la ultima fază a meciului când două cornere consecutive executate de superstarul lui Napoli au îngrozit turcii.
Mamardashvili a urcat în careul advers dar nu a avut norocul lui Provedel din Lazio - Atletico Madrid. Nu a reușit să lovească mingea cu capul și în câteva secunde o scotea din poartă. Propria poartă.
Kaladze, Ketsbaia, Arveladze.
Kvaratskhrelia???
Dar când vom avea o echipă-poveste?

Portugalia 2 (R. Hranáč 69' (AG) / F. Conceição 90+2') - Cehia 1 (L. Provod 62')

Ce ar spune înfrântul Viercik:
Suntem o națională cu pretenții, nu te prezinți așa. Suntem finaliști în '96. Spun asta chiar dacă nu au avut cine știe ce ocazii. Au dominat din primul până În ultimul minut, dar cu șuturile la poartă, mai slăbuț.
Colac peste pupăză tot noi dăm gol primii. Provod prinde un șut de zile mari de la 20 m, cu marea contribuție a ciocănarului Vladimir Coufal. Dar știți cum e expresia cu pâinea omului sărac căzută și unde cade? În 7 min fac lusitanii 1-1.
Stanek face o greșeală de curtea școlii, când mergi să faci un fotbal după fizică și înainte de testul de la mate. Scapă mingea în față și dă fix în piciorul lui Hranac care își bagă mingea în propria poartă.
După un gol anulat lui Jota pentru un offside aproape milimetric, ce era mai rău, s-a produs
Din toate posibilitățile de pe bancă, selecționerul Martinez îl trimite în teren pe cel care avea să decidă soarta partidei, Francisco Conceicao.
Noi? Apărare inexistentă, mijloc decent, atac pe datorie.
Cu ce rămânem după? Cu CR7 care are 6 turnee finale și cu cel mai vârstnic jucător din istoria Euro 2024. Pepe. 41 de ani...
Speranțe există. Am jucat cu una din favorite. De aici numai în sus.

0 comentarii

Publicitate

Sus