27.06.2024
Sportul înseamnă competiție și de obicei există un învingător și un învins. În meciul din seara asta am văzut două echipe câștigătoare în urma unui egal. În tribune, suporteri români și slovaci amestecați se bucură împreună.
- Ce însemnă un assist?
- O pasă de gol.

Peste câțiva ani oare va mai ști cineva că golul egalării a venit după un penalty scos de Ianis Hagi? O să rămână în istorie doar marcatorii golurilor.
- Asta nu a fost un assist.
- Am înțeles, mă gândeam doar.

Cum e să ieși primul în grupă? Cu doar câteva minute înainte, când era 1-0 pentru Slovacia, eram ultimii din grupă.

Când a început ploaia m-am gândit la o colegă care s-a dus să urmărească meciul la o terasă. Primul gând a fost că o să o ude ciuciulete. Mi-am amintit de o glumă: auzi, dragă? Mai plouă în San Francisco, că am văzut aseară un film și turna cu găleata.
- Dar de ce suntem primii când toate echipele au câte 4 puncte?
- Păi contează golaverajul în primul rând, și noi avem +1, ca Belgia și în al doilea rând contează numărul de goluri, noi avem 4-3.

Știi ce mă surprinde de la un timp în sport? Că nu mai există victorii categorice. Mă gândeam și la David Popovici. A câștigat la câteva sutimi de secundă în fața celui de pe locul doi.
- Câteva sutimi de secundă înseamnă foarte multă muncă.
- Se poate să ai dreptate.

Terminăm primii în grupă, dar nu știm deocamdată cu cine vom juca. Comentatorii sunt optimiști. Nici Olanda nu mai e ce a fost odată. Nu îi mai are pe nu știu cine și pe nu știu cine. Sau poate jucăm cu Slovenia? Ar fi o revanșă istorică. O altă generație, cu un alt Hagi la națională, ar putea să ducă România mai departe în campionat. Cum ar fi să trecem de optimi?

Euro 2024 a adus bucurie în sufletele românilor și renașterea mândriei naționale. Au fost momente în care era preferabil să nu te întrebe cineva din ce țară ești. Sportul a fost întotdeauna cel mai bun ambasador. În Turcia știau de Hagi, de acum în Germania se va ști de echipa României.

0 comentarii

Publicitate

Sus