27.06.2024
Albania 0 - Spania 1 (F. Torres 13')

Ce ar spune suporterul albanez Jianmi:
Mi-ar fi plăcut să dăm iar primul gol noi, să simt din fiorul acela de șoc pe care l-am dat granzilor din grupa aceasta numită grupa morții. Era greu să nu murim noi direct, rămânem cu golurile din meciul cu Italia, cu Croația și cu nebunia declanșată de ele.

Merkur Spiel-Arena, Dusseldorf. Stadion superb, atmosferă incredibilă. Spaniolii ies pe gazon cu altă echipă, ce frumos e să poți să te odihnești în timpul unei lupte!

În același timp a început și meciul Croației și Italiei, meci ce nu părea să îl intereseze pe Luis de la Fuente, preocupat să se convingă că a venit cu două echipe la europeanul acesta.

Noi am vrut să repetăm manevra din meciul cu Italia, să le-o dăm când încă își aranjează jambierele, dar spaniolii și le așezaseră bine de la vestiare.

I-am căutat însă la glezne, s-au prins repede și au început, mai ales Zubimendi și Merino, să salte mingea peste capetele noastre. Merino și Joselu ne-au iertat, dar Dani Olmo a stins lumina acestui European după ce i-a pasat magistral lui Ferran Torres.

Kristjan Asllani a fost foarte aproape de a-i arăta lui de la Fuente că totuși nu are două echipe la fel de valoroase, dar David Raya a fost foarte atent.

În repriza a doua am încercat să forțăm greșeli spaniole. În zadar! Nici eforturile conjugate ale lui Laci și Bajrami nu au putut desface Spania. Istoria meciului nostru cu spaniolii ar fi fost poate mai frumoasă dacă Joselu reușea foarfeca din minutul 47.

Sylvinho a încercat cu Hoxha și Armando Broja, dar rezultatul a fost inevitabil: înfrângere meritată în ultimul meci al campionatului european de la care rămânem cu deschiderea scorului în meciurile cu Italia și Croația și cu secunda fantastică a golului înscris de Gjasula în ultima fază a meciului cu croații.

Ce ar spune suporterul spaniol C. De Viera:
Parcă prea uitase lumea de noi. Când întrebai în stânga și-n dreapta despre favoritele la trofeu, ba că Anglia, dar leii sunt cam mârtani, ba că Franța, dar nu s-a deșteptat cocoșul galic, ba că Germania, dar e ușor să îți încordezi mușchii cu unul de îl suflă vântul.

Bine, înțeleg, nu mai avem creierele din echipa de acum un deceniu, dar atâta timp cat ne vom raporta fiecare generație la acea echipă, nu vom fi mulțumiți de nimic. Generația aia e unică. Nu putem să o repetăm. Pedri nu e "noul nimeni", e Pedri. Da, are din eleganța lui Iniesta, sau din precizia lui Xavi, dar e PEDRI. Gata cu morala, dar m-am înfierbântat puțin. Meciul?

Ai văzut o mașină în pantă, scoasă din viteză? Ăștia au fost ai noștri cu albanezii. Fără să forțeze, cu o garnitură... mai de vacanță, rezolvă meciul repede, după care stau liniștiți. Dani Olmo îl găsește foarte bine pe Ferran Torres la margine de careu, iar acesta nu iartă. 1-0 în fața unei echipe care avea obiectiv. 9 puncte. Parcă începi să îți aduci aminte de noi, nu? Roja. Furia Roja.

0 comentarii

Publicitate

Sus