27.06.2024
Franța 1 (K.Mbappe 56' - pen,) - Polonia 1 (R. Lewandowski 79'- pen)

Ce ar spune suporterul francez Vieru (contează cum citești r-ul"):
Jocul nostru de până acum a pus sub semnul întrebării statutul nostru de favorită la câștigarea trofeului. Unii chiar ar spune că am avut noroc să avem 4 puncte După ce meciul trecut golului Xavi Simons a fost anulat pentru o poziție controversată de offside la colegul său Dumfries.

Aveam șansa să repunem trenul pe șine. TGV-ul, nu personalul de până acum. Putea fi un meci al descătușării, având în vedere că avem în față o echipă cu 0 puncte, o echipă deja eliminată cu niște prestații la turneele finale mai dezamăgitoare decât vinul cu sifon. Mai ales că Mbappe-ul se întorcea în primul 11 și 99,99% din speranțele noastre se leagă de el.

Ei bine, dacă ei au fost vin cu sifon, noi am fost cu vin cu sprite. Și servit din cană de ceai. Un meci chinuit, cu multe ezitări și foarte puțină fantezie. Și e normal. Kante, trecut de prima tinerețe și ieșit din circuitul fotbalului mare, Dembele, plutitor în derivă, Saliba nesigur, Mbappe, parcă ieșit din mâna. Adică din picior.

Mergem mai departe. Un 1-1 din întâmplare, din penalty-uri. Lewa a egalat la 1 din a doua încercare, după ce Mbappe a deschis scorul marcând al doilea gol al Franței la acest turneu final.... al doilea gol al Franței la acest turneu final.... al doilea gol al Franței la acest turneu final....

Ce ar spune suporterul polonez Jianowski:
Am venit în Germania să ascult cântecul de lebădă al lui Lewa. Voi pleca trist. Și Robert și noi puteam și meritam mai mult. La Dortmund, pe Signal Iduna Park întâlneam Franța, care venise fără caietele tactice la acest turneu și voiam, trebuia să plecăm în Polonia cu fruntea sus.

Griezmann nu a venit la ultima petrecere a lui Lewandowski, în locul lui a intrat Bradley Barcola și Probierz a prins curaj, împingându-ne în jumătatea francezilor. N'Golo Kante parcă a jucat la noi în unele momente, masca lui Mbappe a apărut des în careul nostru, dar Skorupski, poate cel mai bun polonez din teren, a apărat excelent, acoperit perfect de Bednarek, Dawidowicz și Kiwior și, la nevoie, de Zalewski.

Pentru Robert Lewandovski au jucat și Zalewski și Zielinski dar nici legendarul atacant nici mai tânărul Sebastian Szymanski nu au reușit să înscrie.

În a doua parte a meciului Dembele a fost faultat în careu de Kiwior și imediat Mbappe a dat primul său gol la un european. Lewa i-a speriat tare pe Upamecano și Saliba, dar faza nu s-a terminat cu bucuria tribunei noastre. Avea să vină în minutul 76, când Robert a avut nevoie de două încercări pentru a înscrie tot dintr-un penalty. Când mingea a scuturat plasa porții lui Maignan, am simțit regretul pe care îl voi purta mereu cu mine. Polonia nu a strălucit deloc în vremea marelui Lewandowski.

Olanda 2 (C. Gakpo 47' / M. Depay 75') - Austria 3 (D. Malen 6' - AG / R. Schmid 59' / M. Sabitzer 80')

Ce ar spune suporterul olandez F. van Jian:
Dacă ne spunea cineva după tragerea la sorți a grupelor că într-o grupă cu noi, Franța și Polonia, Austria se va situa pe prima poziție, aș fi râs teribil.

Dar fotbalul nu mai este ca în vremea lui van Basten și realitatea este aceasta. S-au terminat meciurile grupei D, Lewandowski își face bagajele, Mbappe nu pare încă încălzit, pe noi ne-a bătut în ultimul meci Austria cu 3-2 și mă întreb cât de departe poate merge această surprinzătoare echipă.

Nu începuse bine meciul și au încercat să ne trimită în corzi. Arnautovic pasă la Prass, Prass centrează execrabil dar Malen, Malen al nostru, olandezul, înscrie în poarta proprie și iată-ne conduși.

Koeman a privit inert primele 20 de minute. Fără imaginație la Berlin, ai mei s-au lăsat dominați de austrieci și atunci când a ajuns în fața porții adverse Malen nu a mai fost atât de precis. Și eu m-am bucurat după meciul cu Polonia, dar mi-a trecut euforia. Jucătorilor în portocaliu se pare că nu. După ce au fost conduși au intrat în capcana întinsă de elevii lui Rangnick. Koeman l-a scos devreme tare pe Veerman (semn de nervozitate și de nerăbdare) și l-a trimis în luptă pe Xavi Simons, care a asistat astfel din teren la ratarea mare a lui Arnautovic. Până la finalul primei reprize m-am tot mirat de apatia lui Veerman, Schouten, de faptul că Depay este zilele acestea prin Germania și de lipsa de concentrare a lui Gakpo.

După pauză a marcat Gakpo însă și am crezut că este semnalul revenirii după ce mingea a intrat în poarta lui Pentz. În doisprezece minute tabela arăta 2-1 pentru Austria și nu înțeleg nici acum de ce nu a fost consemnat al doilea autogol al nostru, "marcat" de De Vrij. Weghorst e arma secretă, păstrată la Hoffenheim, a tehnicianului nostru. Cu Austria nu a mai dat gol, dar a reușit să dea o pasă excelentă lui Depay care a adus, din nou, egalarea.

Finalul meciului pe care vreau să îl uit a venit cu golul lui Sabitzer și cu egalarea Franței la Dortmund cu un gol dat de bătrânul Lewandowski.

Ce bine că a fost offside la golul lui Baumgartner!
Sper să începem din optimi fotbalul european.

Ce ar spune suporterul austriac Wier:
Mai țineți minte la baba-oarba când îi scuipai pe toți și mai rămânea ăla care era cel mai puțin rapid și cel mai puțin îndemânatic și îți strica toate planurile când ieșea la sfârșit și salva turma? Cam asta s-a întâmplat cu Austria noastră într-o grupă în care nimeni nu ne-a băgat în seamă. Am produs șocul europeanului de până acum. Meciul a fost unul de infarct. Olanda acuzat ghinionul, Malen înscriind în proprie poartă în debutul jocului, dar până la acel minut 6, am văzut tot ce era de văzut. Olandezii au legat două pase în acele 6 minute. Jocul a continuat să fie total lipsit de imaginație și ritm din partea lor. Singura fază notabilă a fost când același Malen a rămas singur cu portarul, dar a tras un șut prost, ciudat, pe lângă poarta noastră. O primă repriză în care portocala mecanică a fost portocala invizibilă. Cu puțin noroc, totuși, au reușit să revină de două ori în joc egalând de fiecare dată când noi reușeam să preluăm conducerea.

Dar omniprezentul Sabitzer reușește un gol în min 80 și portocala arată ca după ce a fost făcut un fresh din ea. Ruptă în două și stoarsă de orice vlagă.

0 comentarii

Publicitate

Sus