30.06.2024
Dacă vineri nu am avut meciuri, am stat la o taină. David întrebă, "ăi" bătrâni răspund.

David și Cătălin:

1. 1. Faza grupelor s-a încheiat, refacem pronosticurile. Pe cine vezi în finală și cine crezi că va ridica trofeul la München pe 14 iulie 2024?
Eu tot sper la Anglia. Deși, momentan, cam 0 la toate capitolele.
Până acum, cel mai consistent joc l-au avut Spania și Germania

2. Spania a fost singura echipă cu un parcurs perfect: 9 puncte. Crezi că acest fapt îi face favoriți la marele trofeu?
S-ar putea să da. Ținând cont de ce grupă au avut și cum s-au descurcat. Pare un tăvălug greu de oprit. Și după părerea mea, faptul ca nu ești "una din marile favorite" înainte de începerea turneului este un mare avantaj. Cred că o parte din jocul oribil al Angliei sau Franței este reprezentat de presiunea enormă a statutului de favorită.

3. Ce părere ai despre prestația Croației?
Croația? A jucat Croația?
Imaginează-ți că ai un telefon pe care ai dat o grămadă de bani acum 10 ani. Oricât ai încerca tu acum să îl păstrezi, nu poți! Te lasă bateria, se blochează etc. Nu degeaba are garanție doar 2 ani. La fel este și la echipa Croației. S-a dus valabilitatea. E ieșită demult din garanție.

4. Până acum, care ți s-a părut cea mai mare surpriză de la acest turneu? Dar cea mai mare dezamăgire?
România. Și Austria, Slovenia și Georgia. Dar nu se compară o victorie a Georgiei în ultimul meci, o echipă invitată să câștige, cu prestația României. E wow. Sper să îi batem pe olandezi doar pentru că s-au bucurat că au căzut cu noi.

5. Crezi că România putea avea chiar mai multe puncte din cele 3 meciuri disputate în grupă?
Nu mai contează.
Da. Foarte puțin mai bine. Un punct în plus. Eu cred ca dacă Man egala când a rămas singur cu portarul, Belgia nu ne bătea. Dar, cum am zis, chiar nu contează.

6. În ultimele meciuri din grupa C au fost 2 meciuri fără gol. Având în vedere numele echipelor implicate în aceste meciuri, cum explici aceste rezultate?
Știu că Florin a pus asta pe lipsa de concentrare și siguranța clasamentului final. Dar în grupa C așa s-a jucat. De la primul meci. Nu poți să zici că Anglia - Serbia a fost bucuria ochiului. Eu revin la presiune. Poate acolo ar trebui investigat.

7. Te-ai fi gândit vreodată că într-o grupă din care fac parte Franța și Olanda poate termina pe locul 1 Austria?
Nu. Deși dacă îi iei om cu om pe austrieci, nu te mai miri așa de tare.

8. Cum explici numărul mare de autogoluri de până acum?
Ghinion.

9. Ce aștepți de la Generația de Suflet în fazele eliminatorii ale turneului final?
O semifinală. M-am săturat să mă uit la Mondialul din 94. Vreau să mai schimb. Știu că acum Florin râde de mine, dar e posibil. Nici să ne fi ales singuri tabloul, nu puteam mai bine. Evităm până în finală cele mai grele adversare. Olanda nu mai e așa o sperietoare și pe englezi i-am bătut când le era lumea mai dragă.

10. Care este jucătorul român care te-a impresionat până în acest moment și de ce?
Îl pun pe Stanciu aici. Pe lângă meseria de bază, de a da cu piciorul în minge, cred că are o mare contribuție la starea de spirit a naționalei.

11. Oamenii sunt tentați să compare parcursul naționalei de astăzi cu cel al Generației de Aur din 1994? Tu ce părere ai?
Hahaha. Am citit întrebările pe rând, deci această întrebare nu avea cum să-mi influențeze răspunsul la precedentele.
Da, am făcut-o mai sus și eu. Sper ca de acum înainte aceste victorii de la turneele finale să nu mai fie așa de speciale. Să ne obișnuim cu ele...

0 comentarii

Publicitate

Sus