03.07.2024
Anglia 2 (J. Bellingham 90+5' / H. Kane 91') - Slovacia 1 (Schranz 25')

Ce ar spune englezul Vierith:
Când a început meciul, eram la a muuulta bere în acea zi. Dar dacă luăm începutul meciului ca pe un meridian greenwick al berii, lucrurile s-au cam desfășurat așa: eu beau cam una la 7 minute. Primele 3 beri au intrat cu noduri. M-am săturat să fim favoriți și să plecăm acasă doar cu amenzi pentru tulburarea liniștii publice. Și părea că istoria se repetă. Slovacii jucau mai bine, erau mai prezenți în joc decât noi. Doar ce începusem berea 4 și mi-a căzut din mâna. Minutul 25, ăia pe care toată presa de acasă i-au luat la mișto, au dat gol prin exteriorul lui Schranz. Am început să strig "Com'n England!", dar parcă beam eu și pierdeau ei sharful. Joc încâlcit, departe de pretențiile unei pretendente la trofeu. Tot timpul a 13-a bere o beau repede că e cu ghinion. Eram la ea (in pauză am mai mult spor că nu mă mai încurcă fotbalul) și a apărut speranța. Foden înscrie în minutul 50, dar golul e anulat pentru offside. Totuși...

Coșmarul capătă contur. Se apropie fluierul de final și noi nu mai egalăm. Bară Rice.

Minute de prelungire... mă resemnez, șterg berea de pe mustață și plec să beau altundeva. Apuc să ies de pe esplanadă și vibrează stadionul. Eu și alte câteva mii, probabil, am ratat golul campionatului. Dacă nu o beam prea repede pe a treisprezecea, îl prindeam. Calificarea mi-a fost povestită de un neamț care vorbea doar nemțește. Și eu mă sprijineam de stâlp...

Ce ar spune suporterul slovac Jiansik:
Enervant este să citești peste tot că ai făcut egal "cu cap" în meciul cu românii.
Până în minutul 12 al meciului cu Anglia, atunci când Ivan Scrantz a înscris pe lângă Pickford, din pasa lui Strelec, am avut frustrarea aceasta.
Când conduci Anglia simți că vrei să derulezi cele 78 de minute, îți vine să oprești timpul și să faci o ședință amplă, un referendum național poate care să stabilească un plan de menținere a scorului.
Foden a dar gol în startul reprizei a doua, devreme, dar VAR-ul ne-a prelungit visul. Strelec putea chiar să scrie o pagină de istorie dacă înscria cinci minute mai târziu de la jumătatea terenului.
Bătăi rapide de inimă, priviri ridicate către cer. Bară Rice! Doamne, mai avem cinci minute și trimitem Anglia acasă fără fotbal!
Hei, Jude! Ne-au tăiat inima cu foarfeca din minutul 90+5. Golul rău a dat foc tribunelor care au fluierat și înjurat favoriții englezi în timpul regulamentar.
Am luat gol la prima fază periculoasă a Angliei din prelungiri și mergem în Slovacia.
Anglia rămâne în Germania și este încă datoare fanilor săi.

Spania 4 (Rodri 39' / Fabián Ruiz 51' / Nico Williams 75' / D. Olmo 83') - Georgia 1 (R. Le Normand 18' - AG)

Ce ar spune suporterul spaniol Vierez:
Într-un campionat în care Franța ajunge în sferturi fără să înscrie gol din acțiune și în general un campionat plin de autogoluri, minutul 18 putea fi crucial. Le Nomad o împinge din greșeală în proprie poartă și începuse inima să bată peste tot prin piept. Părea că nu vrea să intre. Trăgeam din toate pozițiile, cu toate părțile corpului. Dar Mamardashvili era de ne(în)trecut. Deh, portar de La Liga. Speram să egalăm până la pauză să mai răcim sângele caliente care începuse să pompeze prin vene. Rodri dă tonul în min 39. Și Furia Roja s-a dezlănțuit. Doar 4 am dat. Puteau să fie... cine ar ști spune?
72 de procente posesie și 36 de șuturi. Dați-vă, că venim!

Ce ar spune suporterul gruzin Jianosvili.
Am lăsat bagajele, frumos aranjate, în camera de hotel, am făcut o ultimă plimbare prin centrul Köln-ului, m-a orbit bucuria din ochii spaniolilor.
Am intrat în stadionul Cologne gândindu-mă cât de frumoasă a fost vara aceasta nemțească. Spaniolii au furat mingea și Mamardashvili avea deja în ochi un izvor de panică. I-a rugat pe Kvaratskhelia și Mikautadze să-i dea timp să bea o gură de apă, cei doi au presat defensiva spaniolă și... aoleuuuu, gooooooool! Al 8 lea autogol al verii.
Nu avusesem niciun șut pe poartă. Nu vom avea nici până la final. Mă gândeam dacă am închis apa și dacă am scos fierul de călcat din priză în timp ce spaniolii au reluat infernul jocului de pase.
A marcat atât de simplu Rodri, înainte de pauză. Kvaratskhelia l-a văzut ieșit pe Unai Simon și a încercat un gol de la mijlocul terenului, Mamardashvili l-a blocat pe Yamal și părea că intrăm în meci, însă Fabian Ruiz a primit o pasă perfectă de la puștiul spaniol și nu a mai ratat. Un gol atât de firesc!
În ultimul sfert de oră au venit golurile lui Nico Williams și Dani Olmo.
Plec acasă cu siguranța că și nemții știu că Spania va câștiga acest turneu.

0 comentarii

Publicitate

Sus