05.07.2024
În data de 02.07.2024 a avut locul meciul de fotbal între România si Olanda, în cadrul Campionatului European de fotbal.

Imnul


Olanda

O echipă formată din jucători buni și foarte buni, dacă avem în vedere evoluțiile lor la echipele de club. Cu totul altfel se prezintă jucătorii înaintea meciului cu România. Antrenorul lor ori nu știe ce să le zică ori jucătorii nu-l bagă în seamă. Ca ansamblu, o echipă modestă.

România

Jucătorii nu sunt la fel de bine cotați precum olandezii, dar în schimb au un număr uriaș de suporteri care îi sprijină necondiționat.

Momentul cheie al meciului

În minutul 19, Cody Gakpo (Olanda) îl depășește pe Andrei Rațiu. Marius Marin nu face pasul ca să-l sprijine pe Rațiu, ba mai mult, se trage la o parte, făcându-i loc jucătorului olandez. 1-0 pentru Olanda.

Cartonașul roșu

Cartonașul roșu îl primește de această dată jucătorul Dumfries. În 2014, Dumfries era jucătorul naționalei Aruba. O insulă din Caraibe, vreme bună, turiști, legume, fructe, portocale. În 2024, același Dumfries, de această dată în tricoul Olandei, accidentează grav doi jucători români în meciul România - Olanda. N-a primit nici un avertisment în timpul jocului. Să presupunem că arbitrul nu a văzut. La analiza video se vede, mai ales la atacul asupra lui Mogoș, că faultul a fost făcut cu intenție. Cotul și umărul lui Dumfries sunt pregătite de atac. Atunci ce-mi propune organizatorul acestui turneu. Să mi-l arate pe Dumfries și în sferturi? De ce să mă uit la un asemenea sport? La ce folosesc înregistrările? Penibil. Cartonașul roșu și pentru regulamentul care nu sancționează aceste atacuri, care par a fi foarte bine studiate.

Rezultatul

România - Olanda 0-3

Se zice că Olanda a câștigat meritat. Ce înseamnă însă asta?

Olandezii au făcut mai puține greșeli, au reușit să marcheze trei goluri și au făcut un meci foarte slab. Jucători plictisiți, micro-vedete. Câțiva însă și-au făcut treaba. Din păcate jucătorii români s-au lăsat păcăliți de hainele cele noi ale împăraților portocalii și au intrat in panică mult prea devreme și fără vreun motiv concret. Poate că tricolorii au fost și obosiți.

Pentru un spectator neutru a fost o pierdere de timp. Un meci complet aiurea. Pe scurt, Olanda a jucat un fotbal submediocru. Frânturi din ce-și aduceau aminte de la cluburile lor. Din păcate România nu a reușit să profite de acest adversar slab, jucând foarte slab. Diferența dintre slab și foarte slab sunt cele 3 goluri.

Dialogul din 2024

Antrenor: Am faultat?
Jucători: Nu.
Antrenor: Se putea mai mult?
Jucători: Clar.
Antrenor Ce ne lipsește?
Jucători: Un jucător care să coordoneze jocul.
Antrenor: Păi nu avem.
Jucători: Căutăm.
Antrenor: Ce ne mai lipsește?
Jucători: Dacă rămânem în formula de acum, nimic.
Antrenor: Ce urmează?
Jucători: Trebuie să ne calificăm la C.M. 2026 din Canada/SUA/Mexic

Pariul

Am pariat că România va câștiga împotriva Olandei. Am pierdut pariul, dar dacă s-ar mai juca odată meciul tot pe România aș paria. Cu puțin noroc și inspirație, meciul putea fi câștigat.

Regrete

Păcat că nici o echipă mai slab cotată (Georgia, Slovacia...) nu a reușit să treacă de optimi. Poate m-aș mai fi uitat la câteva meciuri. Astfel că pentru mine C.E. de fotbal din 2024 se încheie aici.

Europa va trimite 16 echipe la Campionatul Mondial din 2026. La aceasta oră România se află între primele 16 echipe din Europa.

Melodia acestui C.E. de fotbal

De obicei la acest tip de turnee se difuzează de-a lungul turneului melodia campionatului. Încercând să aflu care e piesa, am dat de Phoenix. Și n-am mai căutat altceva.


Hai România!

(Iulie 2024)

0 comentarii

Publicitate

Sus