08.07.2024
Magdalena Daminescu
Abia am deschis ochii și sunt flămând. Am nimerit sânul și l-am scăpat, plâng și îl primesc imediat. Ea e mămica, e frumoasă și miroase tare bine a căldură și iubire. Dar unde e tăticul, întreabă o asistentă. Tăcere întrebătoare, o să mă lămuresc eu curând, mai bine dorm să cresc mare, o să-l caut, poate s-a ascuns pe undeva. Cineva trebuia să mă ridice și pe mine pe umerii săi, să-mi arunce mingea, să mă ducă la pescuit, să-mi explice cum să mă port cu fetele și cum se poate face o mămică să zâmbească.

Cecilia Fofiu
Trecusem bine pragul celor 45 de ani când, disperată am acceptat invitația lui Gelu, fost coleg, la restaurant. Cum nu mai sunt zâna zorilor am făcut rabat că-i mai scund cu o palmă, ori că seamănă cu personajul Păcălici. Sufletul este totul, mă consolez. Elegant, a adus o garoafă și am comandat meniul. Conversația e plăcută, dar periodic își aruncă privirea spre un cuplu straniu, așezat alături. La final îmi trântește scurt, nu ne mai întâlnim, mica și ticu nu te plac și mi-i indică pe cei doi ramoliți încruntați.

Cristian Nedelcu
Cel mai mult îmi place la tata. E tot timpul prea ocupat ca să mă bată la cap, așa că fac ce vreau. Asta când nu pleacă, lăsându-mă cu Baba Ioana, o vecină surdă, care adoarme imediat ce se tolănește în fotoliu. Și atunci, tot ce vreau eu fac. Apoi, distracția se termină și merg la mama. Îmi place când suntem doar noi doi, dar, de obicei, vine un burtos care mă privește strâmb, apoi intră în dormitor împreună. Nu știu ce fac, dar mereu îi spune: treci, fă, la aparat, că nu te-am plătit degeaba.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2024, grupul are 13.200 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus