17.08.2024
Ina Moldoveanu
Eu vreau o cupă de hamsii prăjite și alta de usturoi negru. Mă faci de râs muiere, o să belească ochii oamenii ăștia. E desenat și pe eticheta din vitrină. Știu de la vecina Tilica, ea a mâncat acilea și zâsăi că pentru asta trebuie să viu și eu la Sevilla. Tu încearcă dă spanac cu wasabi. E ca mâncărica mea dă urzici. Wasabi ăsta e neam cu hreanul nostru, Costică. Eu vreau înghețată de vanilie cu ciocolată, lasă-mă cu farafastâcuri. Închide gura, măcar o cupă de chiftele cu sos, că dă mămăligă n-are. Tu altceva nu vezi azi.

Marian Bircea
Drăgălașă ca un urs panda, dar teribil de ghinionistă în dragoste după trei divorțuri. Născută iarna, părinții i-au spus Fulga. Nu suferea căldura și vara. Lucra într-un depozit frigorific. Acolo am cunoscut-o. Gurile rele ziceau despre ea că este frigidă, în ciuda faptului că era blândă, lipicioasă și-l avea pe vino-ncoa. Nu sunt femei nesatisfăcute, doar bărbați nepricepuți. În brațele ei aveam senzația că fac dragoste c-o înghețată cu tot efortul meu torid. La final s-a topit într-un zâmbet.

Răzvan Drăgoi
Gândurile Universului, în ziua aia, erau trei. Metamorfoza vieții pe exoplanete, transformarea undelor gravitaționale în materie vie și conspira să-și ia Vasilică un Logan nou, pe gaz. Restul era ok. Văzând că are doar trei probleme, din care primele două simple, Universul s-a apucat să flirteze cu o gaură neagră, care dădea din pulsari și din quasari de-l treceau toate nădușelile. Singurică, draga mea?, a întrebat Universul. Sunt înghețată, a spus ea. El a îmbrățișat-o. Loganul lui Vasile putea să mai aștepte.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2024, grupul are 13.230 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus