18.08.2024
Florentina Ghițescu
Ce stea e aia? Nu știu. Dacă vrei o să îi dau numele tău. Dar cine te crezi tu? Eu sunt un om îndrăgostit și sunt un mic Dumnezeu. Așa îi vorbea astronomul care știa numele tuturor stelelor. Steaua care îi atrăsese ei atenția se numea CWS2024, dar numele ei era mai frumos. Ce ciudat e și tipul ăsta, gândea ea, la ce s-o fi gândit prietena mea când mi-a făcut lipeala cu el. Auzi, Dumnezeu. Aș prefera un pământean. Putea să mă ducă în club, să bem un Cosmopolitan, nu pe plajă să mă uit la stele.

Octavia Buhociu
Da, e bine aici, nimic de zis, sunt cu mama și cu tata, ei au de lucru, cam tot timpul și destul de des chiar și duminica, am un pisoi negru cu ochi verzi, merg la școală, mă am bine și cu maestra și cu restul clasei, am calificative bune, am prieteni și în cartier. Dar aici, chiar dacă noaptea mă urc pe bloc la etajul al 10-lea, tata m-a dus și la observatorul astronomic, nu pot găsi pe cer steluța care se vede bine de la bunica din sat, din fața căsuței ei. Și eu vreau să-i dau un nume: Agurița, ca pe bunica.

Ina Moldoveanu
Ai văzut bunico? Ce să văd dragule? În noaptea asta a apărut o stea mare și luminoasă pe cer. Uite-o acolo în stânga jos. Of, nici ochelarii ăștia nu mă mai ajută. Trebuie să o vezi. S-a născut acum. Știam că o să apară. O așteptam. Cum știai? Nu degeaba mi-a cumpărat mami telescopul de ziua mea. Păi bunico, au trecut patruzeci de zile de la plecarea mamei. Mi-ai spus tu că zilele astea e ca un înger pe pământ, apoi își face culcuș în ceruri. Ea este. Steaua mea strălucitoare. Cu nume blând. Hermina.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2024, grupul are 13.230 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus