19.08.2024
Mihaela Palaloga
Ne-am cunoscut pe Tinder. Nu era cel mai strălucit, dar mergea. La prima întâlnire mi-a strâns mâna ferm. Ochii îi luceau, așa c-am acceptat să ne plimbăm seara prin parc. Avea o aplicație pe telefon care știa să găsească toate stelele și constelațiile, mi-a arătat-o și mie. Normal că am pus botul. Avea niște mâini frumoase, cu degete lungi și îngrijite. Târziu în noapte, i-am acordat o steluță în pat, nu era de margarete. Mai rău a fost când am văzut cum m-a trecut în telefon: Steaua fără nume.

David Brescan
Ce stea e roșie? Marte, dar Marte e planetă, nu stea. Are și coadă? Cometele au coadă, nu stelele. Și fă puțină liniște, că nu aud televizorul. Mami, cometele au coada în față, asta o are în spate. Scumpo, pleacă de pe balcon și fă liniște, te rog. Da, mami, dar steaua asta cade, uite, nu mai e roșie, e mare și albă acum. Televizorul se opri, iar un tunet puternic însoțit de o lumină albă umplu apartamentul. Mama se ridică de pe canapea, la timp ca să prindă fetița proiectată înăuntru împreună cu un val de cioburi.

Gheorghiță Mircea
Vrei să devii o stea? O celebritate? Agenția noastră îți asigură ascensiunea către înălțimile dorite. Spune-ne doar ce dorești și te vom contacta prin expertul nostru în domeniu. Nu știi, ai îndoieli, ești derutat, nu îți e clar ce te poate transforma într-o celebritate? Niciodată să nu spui niciodată și numele tău va fi sub o stea pe aleea celebrităților. Sport, dans, muzică, modelling, orice. Alo, sunt Goguță, scriere creativă, se poate? Bine ați venit, cu noi oricine poate deveni un Heineken, pardon, Hemingway.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2024, grupul are 13.230 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus