19.08.2024
Paul Dârvariu
Am jucat și eu într-o piesă de teatru. Ideea a fost a doamnei de română. Mai întâi, ni l-a adus pe Bobi regizor. Era actor la teatrul orașului. Apoi, au ales piesa: o dramoletă despre doi adolescenți, Vova și Natașa, ce se îndrăgostesc în urma unei farse jucate de colegi. Doamna a vrut să-mi dea mie rolul lui Vova, dar Bobi s-a opus. Am fost Grișa, cel care trăgea sforile intrigii. Din păcate, n-am jucat decât un singur spectacol. În noaptea premierei, pe maestrul Bobi l-a prins nevastă-sa în pat cu săraca Natașa.

Carmen-Ecaterina Ciobâcă
Relația mea cu ei a fost una complicată. M-au făcut să mă rușinez de când eram doar o copilă. I-am ignorat cât am putut, dar se ițeau mereu. Nu încetau să-mi oglindească fidel bucuriile, toanele, înnegurările. Până într-o zi în care trupul mi-a explodat hedonic în miriade de sori. Am crezut că le-am aflat rostul, am început să-i alint, să-i iubesc. La ani-lumină distanță, țin în brațe boțul de aur. Sânge și lapte. Cuțite-mii. Îi urăsc. Boțul plânge. Îl pun pe umăr și cânt. Stea-stea, logostea, leagănă fetița mea.

Cecilia Fofiu
Privește bolta picurată luminos prin lucarnă și-ntreabă gândită, mami stelele au nume? Unele au, altele nu. Uite, în stânga una clipește, pune-i tu nume, o îndeamnă mama învelind-o. Peste noapte, în cămășuica albă, micuța se aburcă pe un colț de astru până la tati care-o îmbrățișează și-i povestește până adoarme despre cât de minunată este și va fi ea. Apoi ușor o coboară-n pătuț și-i sărută fruntea. Mami pe steluța aia o s-o numim tati, năvălește fericită fetița-n zori. Mama surâde înghițind dureros lacrimi amare.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2024, grupul are 13.230 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus