23.08.2024
Alex Caragian
era expusă anual pe peretele gigantic al muzeului, vopsit într-un alb greu de definit. Unii îl considerau a fi Alb Opalin, OC-38, în timp ce alții erau convinși că e alb Petală de Chanel, OC-134. Un grup de critici mai sclifosiți nu acceptau c-ar fi altceva decât Alb Miraj, 2116-70, ceea ce înverșuna și mai tare noul val de tineri absolvenți ai Universității de Arte să jure că e Alb Turturică, OC-57. Dezbaterea continua până seara, iar unii plecau chiar înaintea dezvăluirii clișeului câștigător.

Florina Hegedüs
Asta chiar este o poză artistică, îi aud spunând extaziați. Pe nimeni nu a interesat că moțăi, când mi-au făcut-o. Au intrat cu flash-ul în intimitatea mea. În tărâmul viselor care încă nu cuvântă. Mă măresc mă micșorează și fiecare atom al cărnii mele este studiat virtual. De la word-of-mouth am devenit picture in the mouth, a tuturor. Sunt unica vedetă a anului de grație doua mii două-ș-patru, pentru ei. Sunt curios, cât chef au să mai aibă de făcut poze când voi urla noapte de noapte cu scutecul plin. Cheese.

Carmen Mihu
Umblă vorba că Bărbosu' are în telefon poze și filmulețe cu noi. Eu știam de-o carte. Și-n scris era altceva. Se mai pierdeau niște păcate. Da' așa. În fine. De când am aflat nu mai am liniște. Cum m-a trecut în telefon? Păcătoasă 179328? Mi-o fi pus și poză? Din profilul bun? O fi vreo zonă fără acoperire? Să mai scap, naibii, cu câte un păcat. Pfff. Cred că se hlizește și el la filmulețe, ca noi, la reels-uri. Îuuu. Dacă le share-uieste cu sfinții? Vai mie. Mă știe tot cerul.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2024, grupul are 13.230 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus