26.08.2024
Daniela Toader
Eu, îmbrăcată în rochia albă, cu buline, sărutându-te pentru prima oară. Eu, cu tine de mână, în Cișmigiu. Eu, tăind tortul cu mâna ta așezată peste mâna mea. Eu, cu toată frișca aia albă și dulce întinsă pe toată fața. Eu, abia trezită din somn. Eu în valuri. Eu cu masca de snorkeling pe față. Eu, îngropată până la gât în nisip. Eu, transpirată dar fericită. Eu, cu skiurile în picioare. Eu la aniversarea primului an petrecut împreună. Eu te-am iubit. Tu ai selecționat totul și ai apăsat pe delete.

Nicolae Popescu
Promoția '94 e scris, cu litere lucitoare, sub tabloul din sala mare. Ei sunt într-un separeu, alături. Muzica se aude tare, e CC Catch, nu Swift. El o sărută, ea îl sărută. Nu închid ochii, e la fel ca prima dată. Inimile bat strașnic, cu ecou. Frumos clip a făcut bărbată-tu cu pozele din liceu, zice el. Aproape c-am plâns. Bun tort aniversar a comandat nevastă-ta. Aproape c-am vomitat. Râd. I-auzi, Lady in red, melodia noastră. El deschide fereastra, o ia de mână, și-amândoi pășesc în noapte, cu ochii deschiși.

Mediana Stan
Fiecare trăsătură ieșise distinctă, delicată, fruntea limpede, dreaptă, un nas cu vârful puțin ascuțit, ochi lungi, sprâncene blonde pierdute spre tâmple, părul în cârlionți ridicat sub o pălărie cu boruri vălurite, flexibile, ce părea că face parte din ea, degete subțiri, albe potrivind un cercel cu piatră; lumina sepia hrănea acea frumusețe eterică, nimic nu era încărcat inutil de carne. Doamnă, vă recomand să participați cu această fotografie la Miss România; bunica zâmbi, am patru copii, domnule.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2024, grupul are 13.230 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus