26.09.2024
Marius Stan
Așa zice mesajul de pe laptop-ul meu. Adică dacă nu mă grăbesc, laptop-ul o să moară. Cum a murit tata, la centrul de recuperare. L-a lăsat bateria. Mai întâi creierul, apoi plămânii, apoi inima. Indiferent de boală, toți murim de inimă, a zis asistenta. L-am ținut de mână pe tata când a zis: Măi copii, eu mor. L-am iubit adesea, l-am și urât de câteva ori. A fost un om rece în tinerețe și neașteptat de cald către sfârșit. Până la urmă s-a rugat la Dumnezeu să-l ierte. Și l-a iertat.

Roxana Catana Tarhon
Cărăbuși amestecați cu nămol, presărați cu spray. Ăsta e gustul pe care-l simt în gură. Ce zi o fi azi? Am început să bem vineri și parcă la un moment dat Mihai a zis că se duce acasă că a doua zi e luni și merge la muncă. Da' noi am continuat. Mamă, ce bine-ar prinde acu' o ciorbă acră. Cu mult oțet. Sau borș. Sau zer. Orice, numa' acru să fie. Se strecură în balcon printre sticle, pungi goale de chipsuri și pene din fostele lui perne. Urletul care se auzi de-acolo zgudui garsoniera: Care mi-ai mâncat murăturile?

Titela Durnea
Ai încredere în mine, Lara. Îi privi mâinile puternice, cu falange ce stăteau să străbată pielea arămie. Focu-i desena umbre pe chip, alungând demonii. Emana liniște. Curând începu să bată la tobe. Lara se ridică, unduindu-și trupul pe ritmul tribal. Dansă ore-n șir, îmbrăcată-n noaptea ce înfuleca din aer precum înfuleca otrava din trupul ei. Am doar 27 de ani. De ce eu?, strigă cu toată deznădejdea. Spre dimineața adormi. Ayan îi șopti, deasupra jarului. Nimic nu se pierde, draga mea. Suntem suflete reciclabile.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2024, grupul are 13.320 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus