27.09.2024
Florentin Sorescu
Trebuie neapărat să-ți spun ceva, încearcă și tu să asculți o clipă măcar, ok, ok, înțeleg că ai ceva de făcut, mereu se ivește ceva când încerc să-ți vorbesc, așa e, iubito, așa e, te-nțeleg perfect, cum să nu te-nțeleg tocmai eu, dar acum mi-a venit o super-idee, aș putea spune chiar salvatoare pentru relația noastră, ptu, cât ghinion pot să am, iar i s-a închis telefonul și de data asta chiar găsisem soluția, sunt sigur de asta, parcă văd că iar o s-o bage p-aia că i s-au terminat bateriile.

Andra Toropoc
Grasul e mereu portar, așa-mi ziceau, dar mă îmbrânceau la o parte că nu eram bun. Am vrut să fiu fundaș, au râs de mine și m-au poreclit Popo. Îmi plăcea să-mi ridic jambierele pe coapse și băieții au zis că sunt un fătălău în portjartier. M-au bătut crunt și-am plâns până m-am descărcat. Apoi m-am apucat de muzică, îmi era bine, cântam și oamenii primeau energie dintre polii mei opuși. Acum port barbă și rochiță iar publicul se bucură când fac scena să ardă, nu-mi critică eroarea de cromozomi.

Adina Drag
Am ajuns cu bine, mamă. Nu te amărî. Se poartă frumos cu mine, zău. Alungă imediat gândul mincinos care îl bâzâia ca o muscă, dar gândul se întoarse mai apăsător. O să te obișnuiești, băiete. Își ridică privirea spre bărbatul din fața lui, care mai mult șoptea. Uniforma îi rămăsese mare. Sau poate că așa fusese tot timpul, oricum nu îi păsa. Se ridică de la masă și ieși în curte. Se gândi că cerul n-avea sens. Închise ochii și își lasă trupul să se topească pe unul dintre zidurile noii lui case.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2024, grupul are 13.320 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus