29.09.2024
Alex Micu
Vezi tu, Pierre, aici a început totul. Taică-tu se cățăra s-ajungă sus. Era să cadă și eu l-am prins. N-am știut că de el mai atârnau încă doi soldați. S-a îndrăgostit pe loc de mine și mi-a zis, luv you baby, but I can't let u die for me. A tăiat coarda, dar în grabă mi-a tăiat și mâna stângă. Au căzut în hău, însă trei metri mai jos cârligul s-a agățat de stânci. După ce au eliberat Normandia, m-a cerut de nevastă. Au venit și ceilalți să mă ceară, dar eu pe el l-am ales, căci mi-a adus mâna înapoi.

Cristina Daniela Dumitru-Pascal
Plângea. Cu ochii la faleză. Aici a început. De aici l-a văzut cu ea. A durut. A tăcut. A acceptat. Ani. Acum înțelegea că nu s-a răzbunat pe el, s-a distrus pe ea. O lașă. Se simțea ca o gazdă bună la care, timp de 20 ani, el a venit doar musafir. Își trase, în grabă, rochia neagră, luă urna și o aruncă de pe malul înalt și abrupt. Fără să o deschidă. E rândul tău să fii prizonier, îi spuse. Puse mâna pe telefon. Dragă, nu vrei să împrăștiem amândouă cenușa, după-amiază? Te aștept. Rânji. Coasta era peste tot râpoasă.

Gladiola Chete
Mă miram cât era de frumos, musculos și cvasititrat, căci engleza lui era chiar acceptabilă. Ea era micuță, slăbuță, cu șlapi de plastic și păr adunat în vârful capului, de parcă nu era al ei. Și capul părea să o încurce, așa că înțelegi mirarea mea. La Biroul Imigrări trebuie să spui unde v-ați cunoscut, cum etc pentru că Erik e albanez, însurat în UE și trebuie să demonstreze că nu e fake. Totul a început pe faleză, spun amândoi în camere diferite. Unde? La Costinești, zice el. La Eforie, zice ea.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2024, grupul are 13.320 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus