30.09.2024
Paul Dârvariu
Așa o fi, deși mă îndoiesc că ai mei s-au împreunat pe-o faleză. Doar dacă i-au zis așa malului acela galben de deasupra bulboanei în care se scăldau între două reprize de seceriș. De-un lucru sunt sută la sută sigur: viața mi se va sfârși pe-o faleză, la mare. Ce las în urmă? În primul rând numele pe-un document în care cuvintele în stadiu terminal sunt subliniate cu markerul roșu. În rest, nimic important. Acum, stau pe-o stâncă, număr valurile și mă bucur că nu știu să înot. Trei, doi, unu și.

Florina Hegedüs
Așez scaunul sub lustră și ies în stradă să fac ultima citire-n oameni. În zona pietonală, de la malul mării, soarele atârnat în jos atinge pământul. A fost o zi a naibii de frumoasă. În mine încă-i ploaie torențială și-s oarbă la suvenirurile de pe tarabe. În ușa restaurantelor chelneri cu tava cu pahare de șampanie te invită să intri. Ajunsă lângă țărm marea mă scuipă sărat, vântul mă-njură rece. Dau mării sare din mine și mă reîntorc acasă virusată de viu. Pun scaunul lângă masă și-ncep a scrie. Prima poezie.

Alina Ilie
unde vântul răstoarnă umbrele de stuf și umbrele de îndoială, câteva șuvițe îi evadaseră din băsmăluța de in ca să-i încurce privirea și așa tulburată de amintiri și de rosé. Mirosul sărat îi inundă nările prea mici fapt pentru care tuși puternic. I-am spus da, iar el a dispărut. Își ridică mâna dreaptă pentru a admira inelul și oftă cu sunet. Maria, Maria, aici, în față. Și într-acolo își îndreaptă privirea. Băiatul îi zâmbea cu toată fața, întinzându-i un buchet violet, de hortensii. Mi-a luat ceva să mă hotărăsc.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2024, grupul are 13.320 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus