01.10.2024
Magdalena Daminescu
Nu știa de ce plânge, sau știa, dar i se părea o prostie, așa că a ieșit să se plimbe pe faleză, odată cu prima geană de lumină. S-a lăsat mângâiată de razele acelea somnoroase, ce se străduiau să încălzească faleza și a certat marea pentru neglijența cu care a dărâmat un minunat castel de nisip. Apoi și-a cerut scuze, pentru că de fapt o iubea nespus și îi respecta zbaterea. Atunci l-a văzut, arunca flori în mare. Curioasă l-a întrebat ce face. I-am adus flori soției, e ziua ei, mi-a răspuns privind în adâncuri.

Nelson Ciotoi
Filme americane, cu mașini decapotabile, cu herghelii de cai sub capotă. El și ea, privind la un film pe un ecran imens, așezat pe faleza înaltă a mării. Briza le făcea părul vâlvoi, fapt care lui îi convenea, că avea motive să ducă mâna înspre ea și să o atingă din greșeală, cică. Ea își ținea cu mâna șalul subțire, din mătase vaporoasă, aruncat peste părul blond, parfumat. Știa că va fi a lui în seara asta. De aceea, când a tras-o către el, să o sărute, vocea nevestei s-a auzit: Vasile, lasă plapuma în pace.

Dan Banu
El își trecea degetele de nisip prin părul ei de spumă, în timp ce ea îi fredona cântece duioase învățate de la sirenele ce îl întâlniseră pe Ulise. El îi săruta pulpa dezgolită aruncată peste țărm, în timp ce ea îi mângâia pieptul puternic alunecând înapoi către hău. Apoi, într-o dimineață, s-au trezit că sunt non-binari. El și-a adus palmieri din deșert și-și face fuste din frunzele lor palmate, în timp ce ea și-a tras tunsoare băiețească cu margine de beton și s-a înhăitat cu doi stabilopozi.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2024, grupul are 13.400 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus