02.10.2024
Marian Bircea
Declaram iubire femeilor frumoase, iar ele îmi spuneau să am răbdare să-mi crească pantalonii, dar mi-am găsit eu ceva, după măsura fragedei vârste, avea șorțuleț și fundițe albastre în cele două codițe, unde mai pui pantofii de lac, dar a râs de mine cu toată cruzimea specific feminină în momentul în care am realizat că nodurile și acele de siguranță puse de mama o să-mi ruineze momentul trist al refugiului rușinos între brusturi și până acasă era o cale lungă, o Golgotă dezagreabilă olfactiv.

Nic Ularu
Pantalonii ăștia scurți îmi arată celulita. Pune-ți unii lungi și acoper-o, zice el. Eu am celulită, și tu ai burtă. Ți-am dat soluția, să o ascunzi. Și dacă continui să țipi, nu ți se topește celulita. Păi mă enervezi. Ochei. Toate fufele astea tinere poartă pantaloni d'ăștia. Aha, și tu rămas singura fufă care poartă pantaloni lungi. Divorțez, zice ea și se duce la oglindă. Știu, îmi pun ciorapi negri de plasă. Ochei, zice burtosul.

Yuka Brevi
Alain și Romy. Doamne, ce oameni frumoși. Mi-am pus întrebarea: oare dacă s-ar fi născut la Dăbuleni și pe el l-ar fi chemat Alin, iar pe ea Romica? El, tractorist, superb, cu maiou, pantaloni scurți și șlapi, cu ochi albaștri în orbite. Ea, la a doua căsătorie, arătoasă, rece și cu gura mare. Tot el, după ce-l cocea soarele o zi întreagă, transpirat, se ducea la birt, bea câteva țuici ș-apoi, o vrăjea pe Romica noastră la fântână până, săraca femeie, își punea poalele-n cap în căpița din vale. Mâncau și pepeni.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2024, grupul are 13.400 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus