03.10.2024
Răzvan Dițescu
O dureau toate cele. Intră în cameră împleticindu-se. Își dădu jos cămașa lungă și șalvarii. Trecu în baie și începu să-și dezlipească jihabul din părul năclăit. Curăță cu grijă rana produsă de poliția moravurilor. Se întoarse în cameră, luă revista de sub pat și o răsfoi pentru a mia oară. Înainte de Revoluția Islamică, femeile puteau purta orice. Trebuie să reziste încă o săptămână. Va pleca în România să studieze medicina. Acolo nu-i o crimă să ai capul descoperit pe stradă. Și va purta pantaloni scurți.

Oana Brumă
06.45. Fir-ar să fie. Iar am oprit ceasul. Fug buimacă la baie, îngăim o rugăciune și dau iama în bucătărie. Le fac smoothie, alerg să-i trezesc. Nu vor, îi trag de picioare, hai la spălat pe dinți. Scoate uniformele, fă sandvișuri, pune ghiozdanele la ușă. Tura 2, ceartă pe rochiță, ba codițe, ba păr pe spate ca prințesele. Dă-i spre garaj, o pun în scăunel și pedalez într-o goană nebună spre grădiniță. Hai, te pup, iubita. Mami, mami, uite, ai ieșit în pijama. Aoleo, păi, hai să le zicem pantaloni scurți, vrei?

Horațiu Dudău
Cadavrul era într-o poziție destul de comică, ținând cont d. Da. Așteaptă un pic. Deci. Cadavrul era. Acuma vin, tocmai ți-am spus că încerc să scriu. Ca și cum ar fi vrut s-o ia la fugă cu ochii închiși. Nu știu unde îs, caută-i tu, că ești mărișor. Furnicile îi țineau parcă pe umeri, să vadă pentru. La naiba, mă copile, că ți-i găsesc și îi arunc pe geam. Ultima dată răsăritul din mare. Nu pot să cred că stai în curu gol și în tricou. Care mare? Că a murit la munte. Ți-am găsit pantalonii scurți, naiba să-i ia.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2024, grupul are 13.400 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus