03.10.2024
Cristian Nedelcu
Stătea ghemuit pe un raft, îmbrăcat în tricou verde și pantaloni scurți, mov. Cine îi alesese hainele, nu prea se pricepea să combine culorile. Prin fanta dintre omoplați intra aerul, făcându-l să se simtă gol pe dinăuntru. Din când în când, cineva îl lua, îl ștergea bine de praf și îl așeza cu grijă la loc. Se întreba care i-ar putea fi menirea, dar nu-i trecea prin cap niciun răspuns. Asta, până în ziua în care purcelușul a primit un bănuț, pe care, bucuros, l-a băgat prin fanta pușculiței-om.

Monica Bologa
Ai picioare frumoase - mi-a spus Ana, colega mea de bancă - te-am văzut în crăpătura din gard când te scăldai în covată, la soare. Când am ajuns acasă, mi-am tăiat toți pantalonii, până deasupra genunchilor. Seara am luat o bătaie zdravănă de la mama. De supărare, m-am ascuns în pod. După un timp, a urcat tata cu o poză veche în mână: uite, aici sunt eu cu barbă; apoi maică-ta mi-a spus că-s mai frumos fără ea, așa că, de-atunci, mă rad aproape-n fiecare zi. A doua zi m-am dus la școală mândru, cu picioarele goale.

Carmen-Ecaterina Ciobâcă
Cămașa era impecabilă, verificase nodul de la cravată, sacoul îi venea perfect, se bărbierise cu grijă, freza o aranjase cu cinci minute înainte, e ziua mea, și-a spus, după care a început să-i prezinte șefei vânzările din ultimele luni, cifra de afaceri în creștere, proiectele de achiziționare a unor produse țintite precum măști, geluri și teste rapide, când soneria a bâzâit subit, iar el s-a ridicat instinctiv, dezvăluind colegelor pe Zoom pantalonii scurți cu broscuțe, ce păreau să aibă un conținut generos.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2024, grupul are 13.400 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus