26.10.2024
Răzvan Dițescu
Aerul din poieniță e încărcat de-un miros acru, de putrefacție. Contrastul dintre albul craniului și umbra sa e izbitor. Priveliștea-i macabră. Orbite adânci și întunecate privesc în gol, căutând răspunsuri în abisul uitării. Viermi se târăsc cu mișcări sinistre, lăsând în urma lor dâre umede lucioase. Pe holul din subsolul IML, în lumina unui bec chior, doi părinți așteaptă rezultatul. Știu deja că e ea. Hainele nu mint. ADN-ul va consfinți doar ceea ce știau deja: în cele din urmă, au găsit-o.

Florina Hegedüs
În Universitate urmez sfatul portarului. Trec de galeria de artă, după colț prima ușă. Ușa din stânga sau dreapta? Apăs o clanță la întâmplare. Rafturi. Acoperite cu pânze de păianjen, ca perdele. Mă aventurez mai aproape și tai cu degetul masa lipicioasă. Sunt multe cranii ce rând pe rând se întorc spre mine și parcă mă sorb în găvanele goale. Nu știu cât timp am stat. Dar pe lângă portar am ieșit ca săgeata. Acasă adorm adânc. Mă trezesc, în liniște aproape totală. Îmi spăl fața. Apa alunecă pe osul fără carne.

David Brescan
Tataie se-mbătase iar și nu mai putea ieși din beci. Cânta un cântec de pe vremea războiului când am coborât după el pe scara șubredă. A tăcut când m-a văzut, dar doar o clipă. O să-ți arăt ceva, nepoate, zise el, și rostogoli un butoi de vin, apoi împinse câteva cărămizi la o parte și băgă mâna în gaura căscată în perete, de unde scoase un pistol și-o tigvă. Ăsta-i pistolul cu care l-am împușcat pe rusul care a necinstit-o pe mă-ta mare, după război, iar ăsta-i capul lui. Restul l-am dat la porci.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2024, grupul are 13.400 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus