Am început cu mici recenzii pe social media ale cărților pe care le citeam, am continuat să cunosc oameni din lumea literară de la noi, o lume magică în sine, și mai ales, m-am alăturat unor cursuri de scris. Cel mai important a fost cel organizat de Mihai Buzea, care m-a forțat să încerc în fiecare săptămână să scriu mai bine, să-mi folosesc imaginația, și să-mi pun creierul în mișcare în direcția scrisului creativ. Apoi am participat la duminicile creative din cafeneaua de peste drum de Cișmigiu unde am învățat lucruri din cele mai diverse.
Am cunoscut în ultimul an oameni interesanți, scriitori care au publicat sau nu, oameni veritabili, care sunt în această lume literară din dorință proprie și fără motive ascunse. Mai mult ca orice m-a atras faptul că poți fi vulnerabil și sensibil, lucruri caracteristice scriitorilor, dar care în cele mai multe cercuri sunt dezaprobate și considerate slăbiciuni de nepermis. Nu numai atunci când textele ajung în fața cititorilor, ci și în exercițiul solitar din fața tastaturii și a laptopului tot e nevoie de multă vulnerabilitate. Cu toate astea, este loc suficient să cunoști oameni și să petreci timp cu ei. Poate că sunt naiv, dar în cele din urmă, să ridice primul piatra cel care nu și-a făcut măcar un prieten bun după ce a început să scrie.
*
Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2024 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2024), pe adresa [email protected]. Vă așteptăm cât aveți nevoie pentru a scrie. Suntem aici oricând ne scrieți. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2024. Vă rugăm să dați ștafeta mai departe, trimițând invitația prietenilor voștri. (Redacția LiterNet)