Cum a arătat acest an pentru mine?
Câteva piese ale acestui puzzle sunt:
Decorațiunile handmade pe care le pregătesc mereu cu drag. Anul acesta am avut ocazia de a valorifica, de două ori, în scop caritabil, micile borcănele de miere decorate de mine sau mărțișoarele pregătite pentru sosirea primăverii. Participările la astfel de evenimente îmi aduc bucurie și sunt un prilej în care sunt pusă față în față cu cei care îmi admiră sau îmi achiziționează micile obiecte.
Participarea la activitățile corale: fiecare săptămâna este marcată de cel puțin o repetiție pentru diverse astfel de proiecte. Muzica, pasiunea căreia am început să îi dedic tot mai mult timp în ultimii doi ani, mă face să simt mereu că mă aflu la locul potrivit. De altfel, cele mai frumoase momente ale acestui an le-am trăit datorită unui proiect muzical. Pentru mai multe luni de zile, Filarmonica din Timișoara și-a deschis porțile pentru un cor format din amatori, care urmă să se pregătească împreună cu artiștii acestei instituții. Cu fiecare săptămână care trecea, am început să ne simțim tot mai "acasă" în sălile de repetiție. Emoțiile și o răceală rebelă m-au făcut să ratez chiar finalul acestui proiect, cele două concerte care urmau să fie susținute împreună cu artiștii Filarmonicii. Însă cea mai frumoasă zi din acest an rămâne ziua repetiției generale, într-un mare parc destinat evenimentelor din oraș, conduși de un dirijor de prestigiu și parcurgând întreg repertoriul (Carmina Burana) împreună cu profesioniștii din cor și orchestra, în lumina unui apus superb!
Scrisul: Uneori îmi place să pun mâna pe condei și să încropesc câteva rânduri, în joacă. De aceea m-am bucurat atunci când un mic text, pregătit cu o completă lipsa de seriozitate, a văzut lumina tiparului într-o carte despre orașul în care locuiesc. Evenimentul de lansare, între prieteni și marcat de bună dispoziție... de neuitat!
Învățare: Anul acesta se va încheia tot într-o notă creativă. Din toamna aceasta m-am reîntors pe băncile școlii și m-am înscris la Școala de Arte, secția de Arte Vizuale. Încă nu știu cât de multe cunoștințe voi dobândi până la final, dar cu siguranță orele petrecute în atelier aduc mereu un plus de valoare. Și pe acest plan încerc să păstrez intactă mai degrabă bucuria momentului și să pun deoparte seriozitatea.
Călătorii: Ați încercat vreodată să montați un cort în condiții meteo extreme (cum ar fi vânt puternic, ploaie torențială, poate și întuneric beznă)? Eu da. Din nou. Așa arată fiecare concediu anual; campingurile mai mult sau mai puțin sălbatice, aflate pe malul mării sau în zone greu accesibile - cu siguranță un prilej nu pentru odihnă ci pentru cât mai mult aventură! Anul acesta a fost road-trip-ul prin spectaculoasa Scoție (fiecare zi, se subînțelege, un camping diferit), dar și aniversarea a 80 de ani de la Debarcarea în Normandia, sărbătorită la față locului (împreună cu alți 999.999 turiști care au făcut aceeași alegere de concediu)!:)
Astea sunt câteva din însemnările unui economist cu normă întreagă. Care e cu adevărat vocea mea? Încă încerc să pun în ordine fiecare plan în parte. Ceea ce știu până acum este doar atât: atunci când mă întâlnesc cu muzica, mă simt acasă.
*
Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2024 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2024), pe adresa [email protected]. Vă așteptăm cât aveți nevoie pentru a scrie. Suntem aici oricând ne scrieți. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2024. Vă rugăm să dați ștafeta mai departe, trimițând invitația prietenilor voștri. (Redacția LiterNet)