Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Muzică  Sageata  Clickantabil

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Capete de afiş la Ateneu


Oltea Şerban-Pârâu

14.08.2003
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
Festivalul "Enescu" va începe în 2003 la data de 12 septembrie, primul concert de la ora 17 de la Ateneul Român fiind programat pe 13. În afara acestor recitaluri de după-amiază, în serile de sfârşit de săptămână, după ora 22, în aceeaşi sală se vor desfăşura interesante seri muzicale sub genericul "Beethoven by Midnight".

Aşadar, în cele două vineri, sâmbătă şi duminică ale festivalului, aveţi ocazia unică de a asculta Beethoven la miezul nopţii, sub cupola renovată a Ateneului Român. Dintre cele şase concerte, să nu rataţi recitalul din 12 septembrie (Dmitry Sitkovetsky - vioară, Pavel Gililov - pian), concertul din 20 septembrie susţinut de Camerata Salzburg, cu Edward Gardner la pupitru, solişti Martin Panteleev - vioară, Mario Brunello - violoncel şi Derek Hann - pian şi recitalul final din 21 septembrie, cu violoncelistul David Geringas şi pianistul Ian Fountain.


(Moscow Soloists)


Înainte de a vă face recomandările noastre pentru unele dintre cele 12 concerte de după-amiază de la Ateneul Român, trebuie să vă amintim că biletele au fost puse în vânzare la casa de bilete de la Sala Mică a Palatului începând cu 4 august, iar capacitatea Ateneului fiind de mai puţin de 1000 de locuri, ele se vor epuiza cu siguranţă primele, aşa că puţină grabă în a vă alege concertele favorite nu ar strica. Amănunte despre programul complet al festivalului puteţi afla şi pe pagina de web a festivalului.

Seria concertelor de la ora 17 începe pe 13 septembrie cu un nume sonor, orchestra Britten Sinfonia, dirijată de Nicholas Cleabury, solist Nemanja Radulovic, laureatul Concursului de vioară de acum doi ani, cu un program Tippett, Mozart, Enescu, Schubert. Singura excepţie privind ora va fi în prima duminică, când de la ora 16 va avea loc Gala laureaţilor Concursului Internaţional "George Enescu" - 2003, în care vor evolua câştigătorii secţiunilor pian, vioară şi canto din cadrul competiţiei.


(Leontina Văduva)


De mare succes se vor bucura, cu siguranţă, seria de concerte ce se succed la ora 17 din 16 septembrie, începând cu recitalul sopranei Leontina Văduva, cu un amplu program din care nu vor lipsi Sept chansons de Clement Marot de Enescu, dar şi arii cunoscute din opere, apoi concertul dirijat de Lawrence Foster şi avându-l ca solist pe Dan Grigore, cu Gulbenkian Symphony Orchestra, apoi Kremerata Musica, solist şi dirijor Gidon Kremer, cu un incitant program integral Enescu, recitalul pianistului Ivo Pogorelich, concertul susţinut de Moscow Soloists, dirijor Yuri Bashmet, solist Julian Rachlin şi, duminică, 21 septembrie, concertul Orchestrei de cameră radio ce o va avea ca solistă pe Cheryl Studer. După această suită din care ţi-e greu să renunţi la vreun concert, luni, 22 septembrie este programat un recital cu lucrări inedite din creaţia lui George Enescu în interpretarea soliştilor Filarmonicii "George Enescu", marţi, un recital Peter Schreier - Adriano Jordao cu ciclul "Călătorie de iarnă" de Schubert, pentru ca în ultima zi de festival să poată fi ascultată opera Oreste-Oedipe de Cornel Ţăranu.


(Gidon Kremer)


Adevărul este că e greu să alegi, "capetele de afiş" nelipsind aproape din nici un concert. Mai mult, toţi muzicienii care vin acum la Bucureşti este puţin probabil să revină cu alte ocazii decât cele ale altor festivaluri, ştiut fiind că stagiunile locale nu-şi permit invitaţi cu o astfel de "cotă". Iar biletele la toate concertele de la Ateneu vor costa între 100.000 şi 200.000 lei, ceea e chiar puţin.Pentru alte amănunte puteţi vizita pagina de web a festivalului, care cuprinde şi programul complet.

Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

ARHIVA RUBRICII

Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Alvin Ailey American Dance Theatre la Bucureşti (4.5/5 - 2 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Oedipe - 50
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Senzaţia şi clişeul (3.7/5 - 3 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Toamna simfonică (5.0/5 - 3 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Operă şi aer liber
Sageata Toate articolele din această rubrică


RUBRICILE CATEGORIEI

Sageata Muzica în mp3
Sageata Liter-Rock
Sageata UK top 50 - Acum 50 de ani
Sageata Top nostalgic


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer