22.01.2009
Suplimentul de cultură, decembrie 2008
1.
la trezire, dă-ţi ghes să îţi aduci aminte orice din ce-ai visat: o imagine, un cuvânt, o mătase, un urlet. imaginea, cuvântul, restul cu pricina să îţi fie parola de intrare într-o altă lume pentru ziua ce este. dacă nu îţi aminteşti nimic, inventează un vis scurt, concentrat, şi foloseşte-l ca şi cum l-ai fi visat şi-ar fi al tău (de fapt este al tău).

2.
bea un café-frappé sau un suc de roşii cu puţin piper sau un ceai exotic (ceai cu tutun, dacă este posibil) şi ascultă Shine On Crazy Diamond sau ultima parte din A Saucerful of Secrets (Pink Floyd) sau Killer (Van der Graaf Generator).



(Shine On Crazy Diamond)



(A Saucerful of Secrets)



(Killer)
3.
citeşte ceva din ereziile lui Rimbaud sau o frază vehementă de Artaud sau măcar un paragraf din Howl de Ginsberg.

4.
scrie un poem ca un delir, pe care apoi să-l arunci la gunoi, fiindcă-i scrisoarea ta de uitare către lumea de apoi.

5.
încearcă să stai în semilotus sau în lumânare şi gândeşte-te la alchimişti ori fachiri, apoi citeşte o scenă din Alisa în Ţara Minunilor.

6.
gustă o dulceaţă de agrişe, nuci verzi, maracuja, kiwi (ceva de acest gen) sau mănâncă ciocolată cu chilli (pledez pentru ultima).

7.
iubeşte pe cine ai de iubit şi nu urî pe cine ai de urât. închipuie-ţi că ai pornit în cruciadă de unul singur, că nu ai cal, nici sabie, nici armură, doar un ochean şi un evantai.

8.
citeşte Cântarea Cântărilor, ca să te umpli de miresme.

9.
circulă puţin prin BlogNeverLand, ca să vezi ce mai scrie lumea dezlănţuită, apoi postează şi tu măcar un blast ori nişte comentarii absurde, în timp ce consulţi harta astrologică a zodiei tale, ca să mai vezi ce se întâmplă între planete şi stele.

10.
citeşte niscaiva fragmente din Apocalipsă (niciodată tot) şi gândeşte-te că te lupţi cu însăşi Nebunia. ascultă Comfortably Numb (Pink Floyd) sau Yellow Fever/Cat's Eye (Peter Hammill) sau Break On Through [to the Other Side] (The Doors), bea puţin vin de Samos (pentru cei licoroşi) sau vin Mateus (pentru cei seci), apoi scrie în jurnal un singur cuvânt-cheie sau o frază-cheie şi concentrează-te ca să visezi. ziua următoare o iei de la capăt.



(Comfortably Numb)



(Yellow Fever/Cat's Eye)



(Break On Through)
p.s.
decalogul acesta poate fi nuanţat cu alte lecturi şi muzici aşijderea, când cele deja indicate devin redundante. dixit.

0 comentarii

Publicitate

Sus