16.09.2010
Eddie's site, septembrie 2010
Solitary Man a fost, practic, melodia cu care Neil Diamond și-a început cu adevărat cariera și care avea să i-o marcheze până în zilele noastre. În 1966,Diamond a scris acest cântec despre care, peste aproape 30 de ani avea să declare: "Patru ani de analize freudiene mi-au trebuit ca să realizez că Solitary Man este o piesă despre mine însumi". Tot el, a spus că melodia a reprezentat o cotitură în cariera lui de muzician, una care nu cunoscuse până în acel moment un succes foarte mare. "M-am inspirat din Michelle, melodia Beatles-ilor".

Solitary Man transmite o multitudine de sentimente, unele contradictorii. Este însă, în mod clar o piesă care descrie starea de spirit a bărbatului dezamăgit în iubire. În anul 2005, revista Rolling Stone scria, într-o retrospectivă, că această melodie "rămâne cel mai eficient cântec din cariera lui Neil Diamond. Din ea răzbate melancolia persoanei solitare care a fost Neil pe parcursul întregii lui vieți".


Diamond a înregistrat două versiuni ale piesei, care nu a atins decât locul 55 în Top USA, dar care a inspirat o mulțime de alți artiști ce au interpretat-o în propriile lor stiluri. Cea mai cunoscută (și cea mai bună) aparține lui Johnny Cash, care a primit un Grammy pentru ea și care a fost inclusă pe coloana sonoră a penultimului episod din serialul Stargate Atlantis. Alte variante au oferit, de-a lungul timpului, Chris Isaak, H.I.M., T.G. Sheppard și Gianni Morandi. Recent, varianta lui Johnny Cash apare pe genericul filmului cu același nume, în care cap de afiș este Michael Douglas.

Album: The Feel of Neil Diamond
Anul apariției: 1966
Poziție atinsă în Top USA: 55












0 comentarii

Publicitate

Sus