06.01.2020
Drag cititor, dragă cititoare,

În preajma Crăciunului, în 2018, am primit o felicitare de la sora mea, care îmi dorea, pe această cale, printre altele, un 2019 genial.

(Ana, ţi s-a împlinit urarea!
Aşa a fost 2019 pentru mine - exact cum mi-ai dorit!)

Am scris.
Am călătorit mult, foarte mult (Anglia, Grecia, Croaţia, Malta, Bulgaria, Spania, Italia).
Am scris.
Am cunoscut oameni. Mi-am făcut prieteni noi. I-am păstrat, dintre prietenii mai vechi, doar pe cei care îmi erau cu adevărat prieteni.
Am scris.
Am lucrat mult, foarte mult, mai ales la universitate: cursuri, traduceri, proiecte.
Am scris. Trei cărţi, dintre care două au fost publicate. Pe cea de-a treia tocmai am terminat-o.
Am cântat. Am dansat. Am râs. Am zâmbit.
Am făcut fotografii.
Le-am predat câteva materii studenţilor mei minunaţi şi am învăţat, la rândul meu, de la ei.
Şi am scris.

Cartea cu care mi-am început anul: messenger, cu o prefaţă de Anca Haţiegan, LiterNet, ianuarie 2019;


Cartea cu care mi-am încheiat anul: Lisa on the Beach / Lisa pe plajă, ediţie bilingvă, traducere din limba engleză de Alina Nelega, prefaţă de Maria Manolescu Borşa, LiterNet, noiembrie 2019;


Şi acum, pentru că scriu un top, urmează secţiunea "cel mai", "cea mai":

Cel mai drag proiect: publicarea, la LiterNet, a două piese de teatru a căror traducere am coordonat-o: Cât te costă să trăieşti de Martyna Majok (Premiul Pulitzer, 2018) şi Săraci de Lucy Thurber (premiera în România la Teatrul Naţional Târgu-Mureş, 16 octombrie 2019);

 

Cea mai plăcut-solicitantă activitate: contribuţia la editarea antologiei de piese de teatru Bicicleta roşie, UNITEXT/UART Press, Bucureşti/Târgu-Mureş, 2019;


Cea mai mare împlinire profesională: Rezidenţa International Summer Scriptwriting Base, organizată de Arte Urbana Colectiff (Bulgaria), Sofia/Bozhentsi (30 iulie - 11 august 2019);Cele mai bune afişe pe care le-am conceput:

 

Cea mai util-plăcută activitate: participarea ca evaluator intern şi Project PR Manager din partea Universităţii de Arte din Târgu-Mureş la al doilea laborator din cadrul proiectului european Make a Move, Rijeka, Croaţia (9 - 20 septembrie 2019)

Cel mai bun spectacol văzut: premiera Cost of Living de Martyna Majok, Hampstead Theatre, Londra, 31 ianuarie 2019, în regia lui Edward Hall


Cea mai bună carte citită: Maria Manolescu, Vânători-culegători, Editura Polirom, 2019 (fragment aici)

Cea mai ascultată piesă muzicală:


Cele mai frumoase locuri vizitate: Skiathos, Malta
Ce am mai făcut în 2019: Am primit cărţi pe care mi le-am dorit (Anca Haţiegan, Dimineaţa actriţelor, Sanda Cordoş, Ion Vinea, un scriitor între lumi şi istorii); am schimbat sute de e-mail-uri personale şi profesionale, am ieşit în oraş, am mers la spectacole şi la filme, la concerte şi am făcut plimbări.

Ce am mai fotografiat în 2019 (şi nu numai): obiectivsubiectiv.wordpress.com / facebook.com/obiectivsubiectiv/

Ce am mai scris 2019 (şi nu numai): liternet.ro/autor/287/Anda-Cadariu.html

Şi, dacă ar fi să fac un top 2019, cu locul întâi, doi şi trei, pe locul întâi ar fi scrisul.
Pentru că, mai presus de orice, în 2019 am scris.

Şi acum, mulţumindu-ţimi-ai citit scrisoarea, în speranţa că anul viitor va fi şi mai bun, închei scriind ultimele cuvinte din acest fals tratat vizual:

Cu drag,
Anda

*
Aşteptăm topurile amintirilor voastre din anul 2019 în word, cu diacritice, pe adresa [email protected], până pe 15 ianuarie 2020. Mai multe detalii despre acest fel de top aici, într-o invitaţie făcută în 2008, dar rămasă încă valabilă. (Redacţia LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus