25.02.2022
2021 a fost anul în care n-am mai putut visa, nici n-am mai vrut. Într-o notiță pe telefon am scris "Simt furie". Poate pentru prima oară simt densitatea furiei.
Sunt ani buni și ani mai puțin buni. Așa și trebuie să fie. Așa se produc echilibrele și tot așa, dacă te opui schemei cosmice se produc devierile. Pentru mine a fost un an care a adus echilibru. Un an în care nu m-am opus nefericirii. Care m-a pus față în față cu realitatea și cu oglinzile ei.
Și de la oglindă ai ce învăța. Adevărul.

Adevărată este și întâmplarea care descrie cel mai bine anul 2021, așa cum l-am perceput eu.
Pe Berzei, pe la Matache, mergând pe trotuar, un pieton și eu, dar unul care se bucură de o zi cu soare și de perspectiva unui pahar cu vin pe Griviței, merg voioasă și cum urmam firesc trotuarul, în drumul meu a urmat o curbă, minunata curbă care păstra pentru mine surpriza unei siluete feminine superbe, așa în profil cum o vedeam. M-a impresionat trupul puternic, zvelt, alură de gimnastă, cizme înalte, cu toc, fustă mini, mini mini adică, părul lung vopsit negru strâns în coadă, sâni mari de tot, ciorapi plasă. Se ruja într-o ipotetică oglindă din fața ei. Am ocolit-o prin spatele ei, trăgând cu ochiul la coapsele, pulpele și tocurile ei, iar când am putut am căutat să-i văd și chipul. Am înțeles că este o femeie liberă, care umblă cu cine vrea, la ce oră vrea și face munca care îi place, aparent cu profesionalism, căci se ruja cu atenția unei actrițe la cabină. Dintr-un următor unghi am aflat că ceea ce presupusesem eu că este o oglindă, era de fapt vitrina unui magazin de pompe funebre. Așa se face că vedeam chipul reflectat al celei care era pentru mine Miss 2021, rujându-se pe un fundal de cutii mortuare, cu ruj roșu.

Cu imaginea asta am mers mai departe, înțelegând poate care e atitudinea cea mai bună în fața unui astfel de an.
 Ancăi, cu prietenie.


*
Așteptăm topurile amintirilor voastre din anul 2021 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2021), pe adresa [email protected], până pe 28 februarie 2022. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2021. (Redacția LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus