23.07.2022
Intro

În perioada 28 martie - 15 aprilie 2022, atelierele de autocunoaștere prin scris Despre mine. Eu. Al meu. au fost organizate simultan în trei școli bucureștene: Școala Gimnazială "Sf. Calinic de la Cernica", Liceul Teoretic Bilingv "Miguel de Cervantes", Liceul Tehnologic "Antim Ivireanu".

 Un grup de 30 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a au putut să abordeze trei tipuri distincte de scriere:
scrierea creativă (creative writing),
scrierea dramatică și
scenaristica.

Copiii au putut să experimenteze, atât prin teorie, cât și prin lucru practic, modul în care cuvântul scris poate genera forme diverse de conținut - fie el literatură, monolog și scenariu de film. Tinerii autori au fost încurajați să descopere și să exploreze propriile trăiri, gânduri, experiențe pe care, mai apoi, le-au transpus pe hârtie, în formele caracteristice fiecărui tip de scriitură în parte.

LiterNet.ro găzduiește o selecție de texte din portofoliul rezultat al fiecărui copil participant la ateliere.



Eliza Porfir (12 ani)

Autobiografia în 50 de cuvinte și-o minciună

Salut! Sunt Eliza, sau Nova. De doi ani de zile fac un curs de antreprenoriat și sunt Temerar (cercetaș mai mare, dar asta este ramura mea) la centrul local Drumul Crinului, în patrula Alfa. Am și o pisică, Pooh, pe care o îndrăgesc foarte mult. Mai fac și volei la Cso Voluntari. Un alt lucru care îmi place este mersul pe jos de la școală până acasă.

Plus / Minus

Nova, o persoană dificil de înțeles, dar și de ascultat. Atâtea gânduri îi trec prin cap, încât nici măcar nu știe de unde să înceapă și să termine. El de fel e foarte vorbăreț, dar îi e și foarte greu să înceapă o discuție. Mai iubește și voleiul. A și început o mică carieră intrând în noua echipă a clubului unde practică volei. Însă prietenii lui nu îl susțin în asta, ci zic foarte multe bazaconii despre cum joacă. Dar el nu a fost prea rănit de asta și a început să joace cu copiii mai mari din liceu. Așa s-a împrietenit și cu prietenul lui cel mai bun, Matei. Lui Nova nu prea îi place să călătorească prea mult în orașul lui, dar îi place foarte mult să călătorească în lume. Până acum a fost în: Italia, Bulgaria, Anglia, Germania și Franța, dar acum se gândește și planifică să mai meargă undeva.

Urăște întâlnirile care se petrec de dimineață, sau care sunt făcute afară, în vânt sau frig. Îi mai plac foarte mult și cărțile cu povești, cele care îl impresionează sau care pun o întrebare de la primul capitol. Dar urăște de-a dreptul cărțile plictisitoare. Novei îi plac animăluțele de companie foarte mult, dar nu îi plac deloc câinii și peștii, de orice tip ar fi ei, gătiți sau vii. Dacă tot am adus vorba de mâncare gătită, nu îi place deloc pătrunjelul și nici roșia gătită, dar in schimb îi place roșia normală, cea negătită. Îi mai place să petreacă timpul cu prietenii, dar nu prea îi place, atunci când vorbești cu el, să îl lași fără răspuns. Atâta am avut de spus de Nova, un viitor antreprenor.

0 comentarii

Publicitate

Sus