20.11.2023
Intro

Atelierele de autocunoaștere prin scris Încotro s-au desfășurat în perioada septembrie - noiembrie 2023 în trei module:

scriere creativă (cu Oana Răsuceanu)
scriere dramatică (în coordonarea Mihaelei Michailov) și
scenaristică (cu Ana Agopian).

Dedicate elevilor din Liceul Teoretic Bilingv "Miguel de Cervantes", aceste exerciții de scris vor sta la baza unui spectacol de teatru coordonat de Ana Agopian și Oana Răsuceanu. Astfel, adolescenții-autori, deveniți deopotrivă creatori și actori, vor putea percepe și din altă perspectivă nuanțele, mesajele, construcția frazelor, intențiile replicilor, gândurile ascunse ale personajelor.

LiterNet.ro găzduiește o selecție de texte din portofoliul fiecărui adolescent care a participat la ateliere.



Alexandra Maria Apostol - 14 ani

Autobiografie în 50 de cuvinte și-o minciună

În cei 14 ani de viață ai mei probabil s-au întâmplat multe lucruri, dar nu mi le amintesc pe toate. Mi le amintesc doar pe cele importante, de exemplu cum mă jucam cu prietenii mei când eram mică. Acum însă alte lucruri sunt importante, cum ar fi școala, dar nici asta nu țin minte.

Scrisoare către mine mică

Dragă Alex de la 7 ani,

Încă te deranjează zgomotele de afară și nu poți să dormi cu geamul deschis, dar să știi că încă dormi cu Dino și el încă te protejează așa cum ți-a zis tati când îți era frică de întuneric - dar să știi că această frică ți-a trecut. Te plimbi la 3 dimineața prin casă și garaj, că te plictisești, fără nici o problemă. Apropo, nu-ți fă griji pentru că încă ești prietenă cu Pati și Anto. Nu cred că scăpăm de ele prea curând. Acum ne-am luat casă și suntem la 10 minute distanță de Anto. Nu există săptămână în care să nu ne vedem cu ea. Și chiar dacă o să te mai cerți cu ele, în unele situații destul de grav pentru că, din păcate, încă nu am învățat să ne exprimăm sentimentele, orice se întâmplă vom rămâne împreună și ne vom împăca. Cu Pati o să pară un pic mai complicat, dar ai încredere în mine că nu scăpăm de ele prea curând, nici dacă încerci.

Eu prin ochii cuiva

Alex este o persoană foarte complicată și este dificil să o înțelegi și să "o suporți", dar merită să încerci. Este o persoană bună, chiar dacă nu pare, și m-a ajutat în toate momentele grele pe care le-am avut. Mi-a dat sfaturi, uneori mi-a rezolvat chiar ea problemele. Poate părea nesimțită și că nu îi pasă de tine, dar e doar incapabilă să își exprime sentimentele.

0 comentarii

Publicitate

Sus