18.07.2024
Intro

În perioada 13 - 31 mai 2024 s-a desfășurat programul educațional Citește-mă! - Ateliere de autocunoaștere prin scris, dedicat copiilor de clasa a VI-a și a VII-a. Atelierele s-au desfășurat în parteneriat cu Școala Gimnazială "Petre Ghelmez" și Școala Gimnazială "FERDINAND I" din București.

În cadrul atelierelor, copiii au experimentat, atât printr-o introducere în teorie, cât și prin lucru practic, modul în care cuvântul scris poate genera forme diverse de conținut - fie el literatură (primul și cel mai cunoscut mediu de receptare a cuvântului scris), monolog și scenariu de film.

Coordonatorii atelierelor de autocunoaștere prin scris "Citește-mă" sunt: Oana Răsuceanu (scenarist și regizor de teatru, trainer al atelierelor de scriere creativă), Mihaela Michailov (dramaturg, trainer al atelierelor de scriere dramatică) și Ana Agopian (scenarist și regizor de film, trainer al atelierelor de scenaristică).

LiterNet.ro găzduiește o selecție de texte din portofoliul fiecărui adolescent care a participat la ateliere.



Emma Antonia Tudorache - 13 ani

Autobiografie în 50 de cuvinte și-o minciună

Vântul bătea puternic în geamurile spitalului. O femeie ce năștea putea fi auzită de la celălalt capăt al pământului. La un moment dat s-a făcut liniște. În acea zi, la exact 12:00 a.m., m-am născut eu! Salut! Mă numesc Tudorache Emma Antonia și viața mea e puțin nebună. Am o pisică și șapte pești colorați. Ironic, dar ei cu pisica sunt BFF! Iubesc să cânt la chitară Fata din vis și ADOR limbile străine. Quote-ul meu preferat este Big dreams require big words by Anne with an E.

Scrisoare către mine mică

Dragă Emma de la 7 ani,

SALUT! Mă numesc Emma și tu cu siguranță nu mă cunoști, dar eu te cunosc pe tine!
Nu știi asta încă, dar eu sunt persoana care va râde cu tine, care te va judeca și multe altele. Cel mai de preț lucru pe care îl pot face este să nu te părăsesc niciodată... SO I'M AFRAID YOU'RE STUCK WITH ME, MY DEAR!;))
În scrisoarea de azi aș vrea să vorbesc despre frica ta actuală. Vezi, ți-am zis că te cunosc!:)
Now, please tell me if the words below make any sense:
1. Mica prințesă stă cu mama ei, regina, într-un castel.
2. Regina rămâne singură, are nevoie de un rege.
3. Regele ajunge la castel și prințesa nu îl place. Consideră că regina îl va iubi mai mult pe el decât pe propria sa fiică.
4. Mica prințesă e foarte rea cu noul rege.
Is it accurate? Well, I'd like to start by adding that... you're mistakin'.
Regele nostru din poveste este o persoană minunată, căruia îi pasă foarte mult de tine! Given the fact you don't know him, it's pretty harsh to judge a book only by looking at the ripped cover. Regele a trecut prin multe și chiar dacă mai face greșeli, trebuie să învățăm să trecem peste și să acceptăm că suntem oameni și avem voie să greșim.

Sfatul meu pentru tine este să îi mai dai o șansă... sau două... sau zece... sau câte are nevoie! Crede-mă, merită. Într-o zi, îți vei da seama că omul acesta ar face ocolul Pământului pentru tine, fără să pună vreo întrebare!

Oof, look at the time! I really have to go. I'll write to you later, you're doing great, little princess!

Ziua de azi

Ziua de azi a fost plictisitoare, deoarece dis de dimineață eram în picioare.
Zâna cea obositoare
Cu greu a ajuns la alergare,
Iar pisica cea bună
Se urca pe o prună.
Seara cea lentă a ajuns și ea, când noi deja moțăiam noaptea.
Oricum nimic nu mai contează,
Ziua s-a terminat și nimănui nu-i pasă!

0 comentarii

Publicitate

Sus