20.01.2022
A trecut Crăciunul, dar magia lui sper să mai continue încă un timp... eventual chiar până la următorul Crăciun. Poate dacă mi-o doresc intens și o pun deja de-acum în scrisoarea pentru Moș Crăciun, este realizabil. If you believe in Magic...

La mine, mirajul Crăciunului începea, de când mă știu, în jurul lui 17 decembrie, ziua mea onomastică, în care toți cei dragi mie - adică Danielei copil - se adunau la pomul nostru: acesta era primul împodobit, iar la el venea pentru prima dată în an Moșul, alias actorul Mircea Șeptilici, prieten de familie, cu o săptămână înainte de sărbătoarea pe care o așteptau cu nerăbdare toți copiii.

Mircea Șeptilici, la noi acasă, într-un costum din recuzita teatrului

Cred că acum, când copilița Daniela este bunicuța Mamina, tot în jurul acestei zile simt cel mai puternic magia. Am recitit ce am scris la această rubrică anul trecut, când în topul zilelor, 366 la număr, fusese pentru mine tot 17 decembrie. Ceea ce o înălța acum un an în top este, slavă Domnului, încă valabil: toți cei dragi care și-au amintit atunci de mine, din diferite colțuri ale lumii, și pe care i-am simțit fizic sau sufletește aproape în acea zi, au depășit cu bine și acest an greu.

Astfel am ajuns din nou la magia lui 17 decembrie... 2021.
Și cum să n-o numesc așa, când iarăși ziua mea onomastică a fost un pretext spre a-i reuni pe cei dragi în jurul pomului, nu pentru a serba venirea Moșului, ci pentru a-l împodobi - nu pe Moș, ci pe pom.

În jurul pomului

Și cum să n-o numesc așa, când anul acesta avem un puișor nou în familie!! Dacă e să fiu foarte sinceră, el - adică ea: bebelușa - este ființa care ne-a reunit de fapt, după cum se vede în această poză în care am reușit să-i prind pe toți; nu mă întrebați cum, deși pentru cei care au pitici în familie nu e un mister că greu îi mai aduni la o poză în care nici unul să nu se strâmbe prea tare.

Cele două fete ale mele și cei cinci nepoței, de la 4 luni la 19 ani

După ce toți, de la mic la mare, se legănau deja pe aripile viselor, m-am furișat la șemineu și am pozat ce era în fața lui, ca să îmi amintesc în fiecare zi a anului 2022, în care patru din cei opt din poza de mai sus vor / vom schimba prefixul, că, din nou, I believe in THE Magic, și cum să nu cred, când scrie acolo negru pe alb, pardon, alb pe roșu: WHO NEEDS SANTA? I HAVE GRANDMA



*
Așteptăm topurile amintirilor voastre din anul 2021 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2021), pe adresa [email protected], până pe 31 ianuarie 2022. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2021. (Redacția LiterNet)

3 comentarii

  • Adevărat grăiești , bunicuțo!
    Cristina Gheorghe, 19.01.2022, 20:37

    Am citit cu multă plăcere aceasta scurta excursie plină de nostalgie in timpurile de mult trecute ale copilăriei fericite a autoarei, împletite strâns cu ceea ce a creat la rândul ei aceasta bunicuța pentru fetele și nepoțeii ei, cu aceeași gingășie sufleteasca care i-a animat odinioară pe scumpii ei părinți .

    Bucuria împărtășită in jurul bradului de Crăciun festiv decorat s-a transmis de la părinți la fiica, cu pecetea sacra a dragostei de familie, un bagaj prețios păstrat cu multă grija de Daniela.

    Ceea este semnificativ este ca Daniela reușește sa ne transmită și noua , cititorilor ei, fiorul așteptării nopții minunate a Crăciunului, cu surprizele născute din imaginația noastră proprie , dar făurite cu grija si de rudele pline de dragoste.

    Scrisul Danielei este marcat de data asta de Nostalgia propriei ei copilării și de bucuria generozității și dragostei care-i însuflețește fiecare moment fata de toți urmașii ei.

    Sunt intru totul de acord ca nimeni nu mai are nevoie de Moș Crăciun când are o astfel de bunica!

  • Dragă Moș Crăciun
    Nicole Sima, 20.01.2022, 08:26

    Am recitit și eu povestea Danielei despre anul 2020.
    Cum se vede că acum nu mai ai timp!!! Ei, și? O trăire se poate comunica și în câteva cuvinte. Poate chiar mai intens, mai direct. Și, draga mea, lipsa ta de timp ține de cel mai frumos eveniment al anului 2021. Venirea pe lume a unei nepoțele și mărirea frumoasei voastre familii, pe care o vedem în pozele din acest articol.

    17 Decembrie în casa Ștefănescu mi-a adus și mie cele mai frumoase amintiri ale Crăciunului. Pe genunchii aceluiași actor, Mircea Șeptilici, pe care îl credeam Moș Crăciun, am stat și eu ani la rândul cu emoție. Mă bucur de evocarea sensibilă și îl rog și eu pe Moșul drag să ne revedem cu bine și să ne dăruiască în continuare amintiri de neuitat.

  • Citit şi recitit
    Carmen Stoianov, 20.01.2022, 08:37



    Da, dragă Daniela, autoare a unui Top de Top (/mai ales pentru bunicuţe, cum bine spui…)… cum era de aşteptat, am citit (mai ales am recitit că, de când mă ştiu, sunt o recititoare înverşunată) şi sunt perfect de acord cu nepoţeii tăi (care au afişat zicerea) şi cu Cristina (care a concluzionat): Who needs Santa când are o asemenea Mamina?!
    Acum, dincolo de paranteze, profitând că nu ne-aude nimeni, să-ţi mai spun ceva, ce tu încă n-ai aflat: anume că atunci când crezi “in magic” – chiar trăieşti “in magic”, după cum ne demonstrează ultima fotografie postată de tine la articol, cea în care scrie “negru pe alb”: “Cele două fete ale mele și cei cinci nepoței, de la 4 luni la 19 ani”. Acolo am regăsit magia de care vorbeai şi a cărei trăire deplină o poţi constata; la fel cu Alice, tot Oglinda – bat-o vina! – ţi-a făcut surpriza, introducându-te în mijlocul iubirilor tale: îi mângâi cu privirea şi îi înveţi lecţia lui “a fi împreună”. Să ne trăieşti, bunicuţo…şi să faci cât mai multe “poze şi pozne” din care să citim bogăţia de daruri a vieţii!


Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus