07.01.2010
1. Înfiinţarea editurii Cununi de stele, pentru a publica opera Amitei Bhose. De una singură, culeg texte, corectez, sunt secretară, şofer, car cărţi de la tipografie, le duc la librării, fac avize, fac şi facturi (mai rar). Funcţionează.

2. Lansarea primei mele cărţi, la Cărtureşti, un bestseller de Cucuieţii din Deal - Cum s-a făcut de-am rămas fată bătrână. Povestirea care dă titlul cărţii a apărut, iniţial, pe LiterNet.

3. Fraza: "E o carte pe care o caut de când eram clasa a XII-a", rostită la Gaudeamus de un domn de vreo 45 de ani. Se referea la Eminescu şi India.

4. După 20 de ani, constat că mi-am găsit un drum al meu. Cum să nu chiui de bucurie chiar dacă toţi banii se duc în tipografie şi am făcut praf economiile familiei?

5. Fraza: "Aş vrea să cumpăr Cum s-a făcut... ca s-o fac cadou unei nepoate care împlineşte 18 ani de Crăciun". Iată că am ajuns cadou de Crăciun!

6. Am întâlnit fel de fel de oameni. Unul mi-a propus o afacere: să traduc cântece indiene pe care le interpretează şi în schimb să-i public poeziile la editură. Se pare că am pierdut afacerea vieţii mele. Nu?

7. Nu în ultimul rând, dar m-a luat valul, încrederea şi sprijinul soţului meu. Nu că m-aş fi îndoit de ele, dar recunosc că eu aş fi cârcotit când aş fi văzut că se duc banii şi nu se mai întorc.

8. Speranţele lui 2010? Să mă ţină spatele să car în continuare cărţile Amitei Bhose în librarii.


PS: Inventarul anului 2009 şi / sau visele voastre pe 2010 le aşteptăm la [email protected] (în word, cu diacritice). Unele dintre cele primite vor fi publicate pe LiterNet.

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus