10.01.2012
Cea mai frumoasă călătorie - Portugalia, a venit la pachet cu un exerciţiu de toleranţă (am fost un grup neorganizat de 14 prieteni), locuri foarte frumoase în Algarve, Lisabona şi Porto, toate înmuiate în câte o degustare de vin.

Cea mai regretată dispariţie - a.l.ş. Şi eu sunt doar un cititor...

Autorul favorit de pe Liternet - nu m-am putut decide între Simona Cratel, Ioana Bâldea Constantinescu şi Cosmin Stăniloiu care scrie excelent despre sport, indiferent că e vorba de tenis, înot sau fotbal.

De ce anume vrei să te laşi, dar nu reuşeşti, ştii că nu aveţi nici un viitor împreună şi... nu e sex cu ex-ul?
R: Facebook! Până la urmă am făcut pace, e doar un canal de comunicare. Love hate relationship e un nume bun de categorie?

Top filme - Tanzträume / Dancing Dreams (da, un documentar fascinant!) şi Melancholia - dacă aşa e sfârşitul lumii, atunci poate să vină, să murim încet, încet, cu stil şi să nu ne temem.

Cea mai frumoasă plimbare cu bicicletele - turul Pietrei Craiului, încă o lecţie care mi-a demonstrat că e bine să-ţi fixezi obiective ca să porneşti la drum, iar dacă ajungi în alt loc decât ţi-ai propus nu e neapărat un eşec.

Cel mai neaşteptat dar - un loc de parcare. La răstimpuri mi se întamplă lucruri miraculoase. După ce ani de zile, seară de seară, am căutat un loc de parcare promiţând solemn că o să ajung cândva la Administraţia Domeniului Public să mă milogesc pentru un loc, un vecin mă întreabă pur şi simplu dacă nu cumva doresc locul lui... am avut un flash-back cu colegul din clasa a doua care mi-a dat clasorul lui să-mi aleg ce timbre vreau eu fără să-i dau nimic în schimb. Pe atunci eram la clubul de filatelie şi schimbam timbre într-un cadru bine stabilit, în care învăţam cum se negociază, aşa că timbrele-cadou vă daţi seama ce impresie au făcut asupra mea. Aşa am primit încă puţin combustibil pentru ideea că trăim într-o lume care e din când în când şi bună, în care oamenii se ajută.

Ce m-a deranjat cel mai mult - nu Boc, nu lipsa zăpezii de Crăciun, ci să-mi spună mie cineva când e gata distracţia, când plecăm acasă... Sentimentul că eşti ţinut pe loc ca un câine cu lanţul prea scurt, că ai putea face / vedea / trăi atâtea în câteva momente şi ţi se spune "Stop." Frustrant... n-aş mai vrea, dar nu poţi să controlezi chiar totul, nu? Nici eu, nici "cineva".

Fashion icon - Florence Welch, de departe prezenţa feminină cea mai fermecătoare a anului, cu pălăria ei de fetru, privirea pisicos senzuală şi pasiunea care-i însufleţeşte braţele când îşi dirijează colegii. Am tot cântat împreună What the Water Gave Me, eu de acasă, ea din studio.

Cel mai neaşteptat moment - Revelionul. Cu un caţavenc, doi supuşi ai reginei (unul locuieşte într-una din cele mai bune locaţii de surfing din lume - Vancouver Island), trei oameni cu un an sabatic la activ, un necunoscut, o necunoscută si doi draci de copii, viitorul în 2012 îl văd în globul de sticlă cam aşa: începutul de an se anunţă promiţător, cu necunoscuţi la drum lung, vom trece mai uşor peste momentele grele făcând haz de necaz, găsesc inspiraţie pentru a fi cu un pas mai aproape de călătoriile pe care mi le doresc şi voi învăţa surfing. Vii la surfing?

***

PS: Topurile anului 2011 şi / sau dorinţele voastre pe 2012 le aşteptăm la [email protected] (în word, cu diacritice). Unele dintre cele primite vor fi publicate pe LiterNet.

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus