Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Topuri  Sageata  Topuri

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Topul anului 2011 şi un început promiţător


Diana Pavlenco

10.01.2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
Cea mai frumoasă călătorie - Portugalia, a venit la pachet cu un exerciţiu de toleranţă (am fost un grup neorganizat de 14 prieteni), locuri foarte frumoase în Algarve, Lisabona şi Porto, toate înmuiate în câte o degustare de vin.

Cea mai regretată dispariţie - a.l.ş. Şi eu sunt doar un cititor...

Autorul favorit de pe Liternet - nu m-am putut decide între Simona Cratel, Ioana Bâldea Constantinescu şi Cosmin Stăniloiu care scrie excelent despre sport, indiferent că e vorba de tenis, înot sau fotbal.

De ce anume vrei să te laşi, dar nu reuşeşti, ştii că nu aveţi nici un viitor împreună şi... nu e sex cu ex-ul?
R: Facebook! Până la urmă am făcut pace, e doar un canal de comunicare. Love hate relationship e un nume bun de categorie?

Top filme - Tanzträume / Dancing Dreams (da, un documentar fascinant!) şi Melancholia - dacă aşa e sfârşitul lumii, atunci poate să vină, să murim încet, încet, cu stil şi să nu ne temem.

Cea mai frumoasă plimbare cu bicicletele - turul Pietrei Craiului, încă o lecţie care mi-a demonstrat că e bine să-ţi fixezi obiective ca să porneşti la drum, iar dacă ajungi în alt loc decât ţi-ai propus nu e neapărat un eşec.

Cel mai neaşteptat dar - un loc de parcare. La răstimpuri mi se întamplă lucruri miraculoase. După ce ani de zile, seară de seară, am căutat un loc de parcare promiţând solemn că o să ajung cândva la Administraţia Domeniului Public să mă milogesc pentru un loc, un vecin mă întreabă pur şi simplu dacă nu cumva doresc locul lui... am avut un flash-back cu colegul din clasa a doua care mi-a dat clasorul lui să-mi aleg ce timbre vreau eu fără să-i dau nimic în schimb. Pe atunci eram la clubul de filatelie şi schimbam timbre într-un cadru bine stabilit, în care învăţam cum se negociază, aşa că timbrele-cadou vă daţi seama ce impresie au făcut asupra mea. Aşa am primit încă puţin combustibil pentru ideea că trăim într-o lume care e din când în când şi bună, în care oamenii se ajută.

Ce m-a deranjat cel mai mult - nu Boc, nu lipsa zăpezii de Crăciun, ci să-mi spună mie cineva când e gata distracţia, când plecăm acasă... Sentimentul că eşti ţinut pe loc ca un câine cu lanţul prea scurt, că ai putea face / vedea / trăi atâtea în câteva momente şi ţi se spune "Stop." Frustrant... n-aş mai vrea, dar nu poţi să controlezi chiar totul, nu? Nici eu, nici "cineva".

Fashion icon - Florence Welch, de departe prezenţa feminină cea mai fermecătoare a anului, cu pălăria ei de fetru, privirea pisicos senzuală şi pasiunea care-i însufleţeşte braţele când îşi dirijează colegii. Am tot cântat împreună What the Water Gave Me, eu de acasă, ea din studio.

Cel mai neaşteptat moment - Revelionul. Cu un caţavenc, doi supuşi ai reginei (unul locuieşte într-una din cele mai bune locaţii de surfing din lume - Vancouver Island), trei oameni cu un an sabatic la activ, un necunoscut, o necunoscută si doi draci de copii, viitorul în 2012 îl văd în globul de sticlă cam aşa: începutul de an se anunţă promiţător, cu necunoscuţi la drum lung, vom trece mai uşor peste momentele grele făcând haz de necaz, găsesc inspiraţie pentru a fi cu un pas mai aproape de călătoriile pe care mi le doresc şi voi învăţa surfing. Vii la surfing?

***

PS: Topurile anului 2011 şi / sau dorinţele voastre pe 2012 le aşteptăm la [email protected] (în word, cu diacritice). Unele dintre cele primite vor fi publicate pe LiterNet.
Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

ARHIVA RUBRICII

Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro 2019, un an ciudat, plin, copleşitor, şi uneori haotic, Alina Ilea (5.0/5 - 1 vot)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro 2019 - Dă-i unei fete mănuşi şi un sac de box, Cătălina Bălălău (5.0/5 - 1 vot)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro 2019, un an cu de toate, Corina Boboc
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro 2019, Che(-)marea mea, Lucian Uegrin (5.0/5 - 3 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro După bine urmează foarte bine - 2019, Alin Potop (4.8/5 - 5 voturi)
Sageata Toate articolele din această rubrică


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer