10.06.2022
Sunt oameni pe care îi întâlnești în viața asta și ai impresia că datorită interacțiunii cu ei, viața ta capătă un pic mai mult sens.

Sunt oameni lângă care poți să taci, lângă care poți să greșești, lângă care poți să cauți și să pui întrebări. Sunt oameni care nu îți spun niciodată NU când ai nevoie de ajutor, și nici atunci când ai nevoie să pleci cu ei într-o "aventură". Sunt oameni care știu să asculte. Mihaela este unul din oamenii ăștia. Sunt sigură că mai sunt și alții, dar eu am întâlnit-o pe ea.

În primul an la facultate, țin minte că mă uitam la ea și mi se părea o fată un pic dezorientată, un pic prea visătoare și un pic prea idealistă pentru vremurile pe care le trăim. Și știu că atunci mi-am zis: "O să-i fie un pic greu în lumea asta artistică un pic prea pragmatică și un pic prea crudă". Trei ani mai târziu era cea mai bună studentă la actorie din anul nostru (nu e părerea mea, a luat premiu pentru cea mai bună actriță:). E o combinație unică de inocență și forță. Are față de copil și forța unei amazoane. Merg la spectacolele ei de 15 ani și nu pot să înțeleg cum de reușesc să o văd tot timpul cu fascinația spectatorului care descoperă un actor bun pentru prima dată. Da, știu poate părea că sunt subiectivă. Ei bine, nu sunt. Pot să-mi ofer numărul de telefon să mă sune cineva care a văzut-o pe Miki la teatru și nu i-a plăcut.
(Raluca Aprodu)

Mihaela Velicu (foto: Sabina Costinel)

Raluca Aprodu: Miki, care e cel mai important lucru pentru tine acum, ca actriță la 33 de ani?
Mihaela Velicu: Anul ăsta, în 2022, am primit primul meu rol principal în spectacolul Universuri paralele, la Teatrul de Stat Constanța. Și îi mulțumesc lui Radu Iacoban că mi-a oferit această șansă. Deși n-am gândit până acum că există o mare diferență între rol principal și rol secundar, experiența asta m-a făcut să văd lucrurile altfel. Că e o altă responsabilitate. Că poți avea rol principal, dar inconștient să-l tratezi ca pe unul secundar.

R.A.: De ce crezi tu că regizorii ar trebui să lucreze cu tine?
M.V.: Sunt talentată și umilă în fața vieții. Sunt atentă și foarte curioasă. Ajung tot timpul cu 15 minute mai devreme!!!:))

R.A.: Pe lângă talent, ce crezi tu că îi mai trebuie unui actor / unei actrițe?
M.V.: Pe lângă foarte multă disciplină, educație, coloană vertebrală și bun simț, o bună cunoaștere de sine. Să te cunoști pe tine este cel mai pur dar pe care îl poți oferi celorlalți.

R.A.: La ce mai ești tu bună?:)
M.V.: Sunt foarte bună la împletit păr:) Perucă, păr de om, îl aranjez pe loc. Mă relaxează, e ca o meditație pentru mine. Sunt bună la dans. Când dansez și "mă pierd", știu că, dacă m-aș privi din afară, m-aș urmări cu plăcere.:)

R.A.: În pandemie ai deschis o mică afacere cu lumânări, KM5. De ce ai făcut asta?
M.V.: Am făcut asta pentru că exteriorul nu îmi promitea nimic. Nu aveam roluri de jucat, nu aveam repetiție, nu aveam spectacole programate. Și voi mi-ați dat încredere că fac niște lumânări foarte bune. Știu că nu aveam o țintă clară, adică să-mi deschid un business de succes. Habar n-aveam ce presupune și nici măcar nu eram interesată să aflu. Țin minte că mă trezeam cu gândul "Mda, oricine poate să o facă", dar ușor ușor am ajuns la gândul "Oricine poate să o facă, dar o fac eu. Fă-o, doar fă-o."

R.A.: Miki, sincer, ce te sperie cel mai tare în momentul ăsta?
M.V.: Să nu mă păcălesc, să nu mă mint cu ceva, orice.

R.A.: La bătrânețe pentru ce ai vrea să-ți mulțumești?
M.V.: Pentru relațiile solide și adevărate pe care le-am hrănit.

Mihaela Velicu (foto: Adi Bulboacă)

Alina Rotaru: Ce ar face Mihaela Velicu dacă ar fi milionară?
M.V.: Primul gând ar fi "Acum că ai rezolvat asta, care era cauza nefericirii de fapt?" Și banii ăștia își vor găsi locul rapid.

A.R.: Spune-mi te rog care e pasiunea/activitatea pe care ți-a fost frică să o faci, dar o vei face anul ăsta.
M.V.: Să spun nu când e nu. Și nu să rămână. Să-mi fac propriul spectacol de dans.

  

A.R.: Ce te ține atât de vie și prezentă în lumea în care trăim?
M.V.: Voi două. Sunt recunoscătoare că vă am în viață. Sunt hipersensibilă la mediul și la oamenii din jur și bucuria voastră de a trăi este molipsitoare. Și trăitul conștient, asta mă ține în viață. Modul atent în care am început să-mi trăiesc viața, fără să pun în tabăra de "bun" sau "rău", ci mai important "De ce fac ce fac?".

A.R.: Știu că ești curioasă de cum sunt oamenii. Te uiți la ei și îi asculți. Pe cine ți-ar plăcea să cunoști (de oriunde din lume) și de ce?
M.V.: Pe mine în 10 ani:)

A.R.: Ce ar aduce filmul diferit în cariera ta?
M.V.: Poate că mi-ar apărea brusc un cont pe IMDB:)) În carieră nu știu exact ce ar aduce diferit, dar îmi doresc experiența de a fi pe platou. Unde condițiile sunt diferite față de cele din teatru unde mai poți spune "e timp până la spectacol". Unde trebuie să fii pregătit să livrezi în orice moment. Și pentru asta cred că îți trebuie o disciplină extraordinară, o atenție la tot ce e în jur, și în același timp foarte atent la tine ca să fii pregătit pentru "acțiune!".

Mihaela Velicu (foto: Sabina Costinel)

Data nașterii: 29.09.1988
Studii: Licență în Artele Spectacolului, secția Actorie, UNATC I.L. Caragiale (2009-2012) // Master în Artele Spectacolului, secția Actorie, UNATC I.L. Caragiale (2012-2014)
Spectacole: Universuri paralele, de David Lindsay-Abaire, Regia: Radu Iacoban, Teatrul de Stat Constanța // Extraordinară viață, de Mariano Tenconi Blanco, Regia: Teodora Petre, Teatrul Național I.L. Caragiale, București // Cassandra, de Norah Sadava și Amy Nostbakken, Regia: Leta Popescu, Teatrul Apollo 111, București // Dual, de Leta Popescu, Regia: Leta Popescu, Teatrelli, București.

Actorii selectați la ediția 2022 a programului 10 pentru Film la TIFF, 2022 sunt: Magor Bocsárdi (Teatrul Tamási Áron, Sfântu Gheorghe - interviu aici), Iulia Colan (Teatrul Național Marin Sorescu, Craiova - interviu aici), Sara Cuncea (Teatrul Național București - interviu aici), Ada Dumitru (Teatrul Alexandru Davila, Pitești - interviu aici), Reka Kovacs (Teatrul Infinit, București - interviu aici), Robert Radoveneanu (Teatrul Excelsior, București - interviu aici), George Rotaru (unteatru, Teatrul Apropo, București - interviu aici), Irina Sibef (Teatrul Metropolis, București, Teatrul Tudor Vianu Giurgiu - interviu aici), Doru Taloș (Reactor Creație și Experiment, Cluj - interviu aici) și Mihaela Velicu (Teatrul Metropolis, Teatrul Apollo 111, București - interviu aici). Toți actorii selectați au fost intervievați de LiterNet în perioada 3-19 iunie 2022. Citiți aici toate interviurile programului 10 pentru FILM la TIFF, edițiile 2012-2022.

0 comentarii

Publicitate

Sus